Per soort:









Welkom in de wondere wereld van olijfolie: een lezing met proeverij

Wat is olijfolie eigenlijk precies? Hoe herken je goede olijfolie en hoe voorkom je dat je slechte olijfolie koopt?


Door middel van een presentatie en een proeverij krijgt u inzicht in de wondere wereld van olijfolie. Maar ook de schimmige kant van dit mooie product wordt besproken. Fraude met olijfolie is namelijk aan de orde van de dag.
Aan het einde van de avond bent u op de hoogte van de meest actuele stand van zaken in de wereld van olijfolie. Daarnaast kunt u onderscheid maken tussen de verschillende gradaties olijfolie en kent u de (basale) technieken en termen van het olijfolieproeven. We proeven verschillende olijfoliŽn, waarbij we de officiŽle door de EU goedgekeurde formulieren gebruiken.

tijd: woensdag 19:30-21:30 uur
startdatum:12 april 2017
plaats:VU Amersfoort Korte Bergstraat 5 AMERSFOORT
docent:De heer dr. G. (Gregor) Christiaans
De heer dr. G. (Gregor) Christiaans

Gregor Christiaans is één van de vier 'technical olive oil tasters' in Nederland en lid van de Italiaanse organisatie van olijfolieproevers O.N.A.O.O. (Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva). Hij geeft lezingen en workshops in binnen- en buitenland over olijfolie en wordt vaak geraadpleegd door de internationale media over dit onderwerp. In november 2016 verscheen van zijn hand het boek Lekker vet - alles over olijfolie.
Hij is een gepassioneerde olijfolieliefhebber, door sommigen omschreven als een olijfoliemaniak.
Tevens is hij eigenaar van horecagroothandel Olijfbedrijf.

Sluiten
extra info: Bijkomende kosten: Ä 4,- p.p. voor de olijfoliŽn die geproefd worden.
maximaal: 14 deelnemers
prijs: € 19,50
code: CUL719  
Toevoegen aan mijn inschrijfformulier
  




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: