Per soort:

Het 100-jarig jubileum van De Stijl: Van Mondriaan tot Dutch Design

Een lezing over De Stijl in het vernieuwde Mondriaanhuis


In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht. De kunstenaars die zich destijds aansloten bij De Stijl zochten naar een totaal nieuwe kunst, die ook de samenleving moest moderniseren. Piet Mondriaan was voor alle kunstenaars van De Stijl het grote voorbeeld.
De lezing wordt gehouden in het vernieuwde Mondriaanhuis, dat in maart 2017 zijn deuren opent. Het accent zal liggen op de wereldberoemde kunstenaars van De Stijl, zoals Mondriaan, Rietveld en Van der Leck. Maar ook komt de invloed aan bod die De Stijl heeft gehad op latere kunst en architectuur en op hedendaagse Nederlandse designers.
Na de lezing kunt u onder leiding van de docent een aantal voorbeelden in het Mondriaanhuis bekijken.

tijd: maandag 13:30-15:30 uur
startdatum:22 mei 2017
plaats:Mondriaanhuis Korte Gracht 11 Amersfoort
docent:Mevrouw drs. D.P.T. Kostman
Mevrouw drs. D.P.T. Kostman

Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.
Sluiten
extra info: Naast het bedrag voor de lezing is entree voor het Mondriaanhuis verschuldigd. Deze is gratis met de Museumkaart, anders 8 (gereduceerd tarief).
maximaal: 20 deelnemers
cursusstatus:Deze cursus gaat door.
prijs: € 14,50
code: KUC728


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: