Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Welkom bij de Volksuniversiteit Amersfoort
Alle cursussen

ACTUEEL

NIEUWE TAALCURSUSSEN VOOR OP VAKANTIE 

Wil jij un poco Spaans leren voordat je naar een Spaanstalig land op vakantie gaat? Of wil je in het Indonesisch je eigen streetfood gerecht kunnen bestellen als je in Jakarta bent?

Er zijn weer verschillende taalcursussen voor op Reis:
Kijk hier voor Italiaans op reis.

Voor Duits op reis klik hier.

Klik hier voor Spaans op reis

Voor Indonesisch op reis klik hier


UITGELICHT
Fotografie voor beginners

Op 14 maart start de cursus fotografie voor beginners. In zes lessen bespreken we de belangrijkste basisbeginselen van de fotografie. Onderwerpen zijn cameratechniek (hoe werkt een camera, de sluiter en het diafragma?), compositie, bewust gebruiken van de sluitertijden, scherptediepte en belichting en omgaan met licht en kleur. Iedere avond wordt afgesloten met een oefening voor thuis.
Door de theorie in de les en de reader, het maken van de opdracht en vooral door te oefenen ga je mooiere foto's maken. Op de camera die je gebruikt moeten diafragma en sluitertijd (ook) handmatig ingesteld kunnen worden. Neem de camera en de gebruiksaanwijzing iedere les mee!
Voor meer informatie en exacte lesdagen, klik hier


UITGELICHT
WIJN PROEVEN o.l.v. Master Vini Eric Ivens

In 4 lessen krijgen deelnemers op een plezierige wijze meer informatie over wijnproeven, druivenrassen, wijnbereiding en de belangrijkste wijngebieden ter wereld. Elke les zullen 6 – 8 wijnen worden geproefd uit bekende wijnstreken, en de verschillen tussen druivenrassen en wijngebieden worden besproken. Ook het combineren van wijn en spijs komt in theorie én praktijk aan de orde. Na deze cursus kunnen deelnemers nog makkelijker de juiste wijn kopen en wijn-spijscombinatie maken. Zo wordt wijnproeven en drinken nog leuker!

Bijkomende kosten:
40,00 euro bestemd voor de materiaalkosten bestaande uit handouts, wijnen, ingrediënten en hapjes.
Optioneel: 2,50 euro voor aromawiel
Contant te voldoen.


Programmakrant digitaal beschikbaar + nieuwe cursussen online.
Let op! Nieuwe cursussen toegevoegd en alleen online te zien.

De programmakrant 22/23 is hier digitaal te bekijken.

 

   Klik op de link en ontdek!  https://www.vuamersfoort.nl/content/programmakrant


   Nieuwsbrief

   Blijf je graag op de hoogte over de activiteiten van de VUA?

   Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.


  Het Bureau van de VUA

  Het bureau is telefonisch bereikbaar (06-15587001).
  Per mail bereikbaar via info@vuamersfoort.nl

Talen

De Volksuniversiteit Amersfoort heeft een groot aanbod van taalcursussen op verschillende niveaus. Niet alleen Europese talen, maar ook Arabisch, Hebreeuws, Indonesisch en Japans. Naast de jaarcursussen bieden we conversatielessen en taalcursussen voor op reis. Bij de volksuniversiteit leer je een taal in een ongedwongen sfeer, waarbij de nadruk ligt op spreken en luisteren.

Lees meer
Creatief

Altijd al eens iets creatiefs willen doen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Tekenen, schilderen, fotograferen, Japans bloemschikken of papier maken. Samen met anderen creatief bezig zijn geeft plezier en ontspanning. Bekijk ons aanbod en help jezelf over de streep.

Lees meer
Culinair

Sta je graag in de keuken? In onze culinaire cursussen en workshops leren bevlogen experts je de kneepjes van het vak. Wil je weten hoe je een goede wijn en betaalbare wijn vindt in de supermarkt of hoe zit het nou met olijfolie? De docenten laten het zien én proeven. Bekijk ons culinaire aanbod en laat je verrassen.

Lees meer
Digitaal

Wat zijn de basistechnieken van fotograferen? Wat komt er allemaal bij kijken om portretfoto te maken? Er valt meer te leren over foto's maken dan je misschien zou denken.

 

 

Lees meer
Geschiedenis & Actualiteit

De geschiedenis herhaalt zich, is een vaak gehoorde uitspraak. Toch kunnen we van de geschiedenis veel leren. Immers, door kennis van het verleden begrijpen we iets meer van het heden. Bekijk onze lezingen en (korte) cursussen over historische en actuele onderwerpen.

Lees meer
Kunst & Cultuur

Geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dan kun je bij ons je hart ophalen. Elk jaar bieden wij boeiende en uiteenlopende cursussen aan. Regelmatig combineren we een lezing over een actuele tentoonstelling met een museumrondleiding. Veel interesse maar weinig tijd? Kijk dan eens naar onze losse lezingen.

Lees meer
Persoonlijke ontwikkeling

Vind filosofische lichtpuntjes, leren over loopbaanperspectieven, jouw lintuitie als raadpleger, treed in de voetsporen van de Boeddha of leer ontspannen communiceren. Onze persoonlijke ontwikkeling staat nooit stil. Samen met anderen inspiratie opdoen is leerzamer en leuker dan in je eentje het zoveelste boek lezen. Bekijk het uitgebreide aanbod van de Volksuniversiteit Amersfoort.

Lees meer
09
feb

12 lessen van 1,5 uur vanaf donderdag 9 februari 2023 om 19:30 uur.

Lees meer
09
feb
09 februari 2023

2 lezingen van 2 uur vanaf donderdag 9 februari 2023 om 20:00 uur.

Lees meer
13
feb

12 lessen van 1,5 uur vanaf maandag 13 februari 2023 om 20:30 uur.

Lees meer

4 lessen van 2,5 uur vanaf donderdag 16 februari 2023 om 19:30 uur.

Lees meer
06
mrt
06 maart 2023

8 lessen van 2,5 uur vanaf maandag 6 maart 2023 om 19:00 uur.

Lees meer
06
mrt
06 maart 2023

10 lessen van 1,5 uur vanaf maandag 6 maart 2023 om 19:00 uur.

Lees meer