Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Welkom bij de Volksuniversiteit Amersfoort
Alle cursussen

Nieuwsberichten

De deuren blijven dicht tot en met 9 februari

N.a.v de persconferentie van 12 januari jl. blijven onze deuren gesloten. We hopen van harte dat de lockdown het beoogde resultaat heeft en we na 9 februari weer cursussen mogen verzorgen (in kleine groepjes en met de nodige coronamaatregelen). Bekijk ons aanbod om alvast in de stemming te komen voor het voorjaar: creatief, culiniar, digitaal, geschiedenis en actualiteit, kunst en cultuur, persoonlijke ontwikkeling en wetenschap

Geef een VUA cursus, workshop of lezing cadeau

Zeker nu ook de meeste winkels de deuren moeten sluiten is het geven van een cursus, workshop of lezing niet alleen een leuk, maar ook een makkelijk te regelen cadeau. In ons aanbod is altijd een onderwerp dat aansluit bij verschillende interesses. 

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte over de activiteiten van de VUA? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Gesprek aan de Eem

Onder de naam Gesprek aan de Eem organiseert de VUA enkele keren per jaar bijeenkomsten over actuele onderwerpen die Amersfoort raken. Een thema wordt onder leiding van communicatiedeskundige Nico Postma van verschillende kanten belicht. Denkers en doeners onderzoeken het onderwerp en gaan in gesprek met geïnteresseerde en betrokken Amersfoorters. (Foto: Nico Brons)

Lees meer
Talen

De Volksuniversiteit Amersfoort heeft een groot aanbod van taalcursussen op verschillende niveaus. Niet alleen Europese talen, maar ook Arabisch, Hebreeuws, Latijn, Indonesisch en Japans. Naast de jaarcursussen bieden we conversatielessen en taalcursussen voor op reis. Bij de volksuniversiteit leer je een taal in een ongedwongen sfeer, waarbij de nadruk ligt op spreken en luisteren.

Lees meer
Creatief

Altijd al eens iets creatiefs willen doen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Tekenen, schilderen, fotograferen, Japans bloemschikken of papier maken. Samen met anderen creatief bezig zijn geeft plezier en ontspanning. Bekijk ons aanbod en help jezelf over de streep.

Lees meer
Culinair

Sta je graag in de keuken? In onze culinaire cursussen en workshops leren bevlogen experts je de kneepjes van het vak. Wil je weten hoe je een goede wijn en betaalbare wijn vindt in de supermarkt? De wijndocent laat het zien én proeven. Bekijk ons culinaire aanbod en laat je verrassen.

Lees meer
Digitaal

Zelf een website maken met WordPress? Je pc beveiligen tegen indringers? Zonder al te veel technische kennis kun je veel zelf doen op je computer. Met hulp van onze deskundige docenten heb je het zo onder de knie. Neem je laptop mee en ga direct aan de slag.

Lees meer
Geschiedenis & Actualiteit

De geschiedenis herhaalt zich, is een vaak gehoorde uitspraak. Toch kunnen we van de geschiedenis veel leren. Immers, door kennis van het verleden begrijpen we iets meer van het heden. Bekijk onze lezingen en (korte) cursussen over historische en actuele onderwerpen.

Lees meer
Kunst & Cultuur

Geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dan kun je bij ons je hart ophalen. Elk jaar bieden wij boeiende en uiteenlopende cursussen aan. Regelmatig combineren we een lezing over een actuele tentoonstelling met een museumrondleiding. Veel interesse maar weinig tijd? Kijk dan eens naar onze losse lezingen.

Lees meer
Persoonlijke ontwikkeling

Vind filosofische lichtpuntjes, leer leven met minder spullen, treed in de voetsporen van de Boeddha of ontdek je authentieke kracht. Onze persoonlijke ontwikkeling staat nooit stil. Samen met anderen inspiratie opdoen is leerzamer en leuker dan in je eentje het zoveelste boek lezen. Bekijk het uitgebreide aanbod van de Volksuniversiteit Amersfoort.

Lees meer
10
feb
10 februari 2021

12 lessen van 1,5 uur vanaf woensdag 10 februari 2021 om 18:15 uur.

Lees meer
10
feb
10 februari 2021

1 workshop van 3 uur op woensdag 10 februari 2021 om 19:00 uur.

Lees meer
11
feb

1 les van 2 uur op donderdag 11 februari 2021 om 19:00 uur.

Lees meer
11
feb
11 februari 2021

1 les van 2,5 uur op donderdag 11 februari 2021 om 19:30 uur.

Lees meer
17
feb

5 lessen van 2 uur vanaf woensdag 17 februari 2021 om 19:30 uur.

Lees meer
18
feb

9 lessen van 2 uur vanaf donderdag 18 februari 2021 om 10:00 uur.

Lees meer