Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen

Lezingen van Benno Spijker bij Scholen in de Kunst

Graag brengen wij u een aantal interessante lezingen van Benno Spijker, die georganiseerd worden door Scholen in de Kunst, onder de aandacht.

In het seizoen 2018-2019 verzorgt kunsthistoricus Benno Spijker een aantal lezingen kunst- en cultuurbeschouwing. Boeiend, leerzaam en niet zelden hoogst vermakelijk!
Benno Spijker behandelt een aantal bijzondere onderwerpen in apart te volgen lezingen. Interessant voor onze cursisten, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in kunst, maar zelf geen kunstvorm beoefenen. Kom dus luisteren en ontdek de fascinerende rijkdom van kunst en kunstgeschiedenis!

 LEZING: REIZEN DOOR DE TIJD op 13 februari
Er is altijd veel gereisd. De Grieken zeilden dreven handel in het hele Middellandse zeegebied. De Romeinen lieten legioenen uit Egypte aantreden langs de Donau. In de Middeleeuwen waren er kruistochten en pelgrimages. En tijdens de Renaissance ontdekkingsreizen. Tekeningen en schilde-rijen van exotische oorden hebben lange tijd het beeld bepaald van thuisblijvers. Totdat fotografisch realisme, de fotografie en het toerisme invulling geven aan het verlangen naar andere werelden.
https://scholenindekunst.nl/agenda/lezing-4-reizen-door-de-tijd/

 LEZING: GRANDIOZE ONTWERPEN op 20 maart
Gebruiksvoorwerpen zijn goed als ze voldoen: Stoel, mes, kruiwagen. Sommige ontwerpen overstij-gen gebruiksgemak en groeien uit tot designklassiekers die niet meer verdwijnen. Hoewel het massa-productie betreft, verwerft de naam van de ontwerper de status van kunstenaar. Design komt in mu-sea terecht en bereikt recordprijzen op veilingen. Neem de Rietveldstoel: Staat goed, maar zit niet.
https://scholenindekunst.nl/agenda/lezing-5-grandioze-ontwerpen/

 LEZING: WISSELWERKING TUSSEN KUNST EN RECLAME op 8 mei
Het ambacht van tekenen wordt niet hoog aangeslagen. Illustratie is een vak en geen kunst. In mode, strips, tijdschriften, cartoons, verpakkingen, architectuur, design en reclame overleeft de tekenkunst.
https://scholenindekunst.nl/agenda/lezing-6-wisselwerking-tussen-kunst-en-reclame/