Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen

Voorzitter programmacommissie

De Volksuniversiteit van Amersfoort zoekt een voorzitter programmacommissie tevens bestuurslid

Achtergrond
De Volksuniversiteit van Amersfoort (VUA) organiseert al bijna 100 jaar een breed aanbod van cursussen, workshops, lezingen en verwante activiteiten voor Amersfoort en regio. Deze worden gegeven door ervaren docenten, waar mogelijk in samenwerking met culturele en educatieve organisaties in de stad en regio. De VUA heeft een klein, betaald secretariaat (gevestigd in het Eemhuis) en vrijwilligers verzorgen bestuur, organisatie en communicatie.
Het programma bestaat uit drie afdelingen: 1. talen, 2. cursussen workshops, lezingen en 3. verdieping en debat. Het bestuur wordt gevormd door drie DB-leden en drie leden die elk een van die lijnen tot hun verantwoordelijkheid rekenen.

Vacature
De Volksuniversiteit zoekt een bestuurslid voor de afdeling ‘cursussen, workshops en lezingen’, die tevens voorzitter wil zijn van de commissie die deze activiteiten ontwikkelt en organiseert (omstreeks zeven leden).

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die goed kan organiseren, en die flexibel en verbindend is. Kennis van de culturele kaart van Amersfoort en ervaring met vrijwilligerswerk zou mooi zijn.

Tijdsbeslag
De functie kost naar verwachting ongeveer zes tot acht uur per week, afhankelijk van de periode in het jaar. Naast ca acht vergaderingen per jaar van bestuur en commissie elk (maximaal twee uur per keer), zijn er andere bijeenkomsten en organisatorische werkzaamheden.

Taken

  1. Deelnemen aan bestuursvergaderingen
  2. Voorbereiden en voorzitten van vergaderingen van de Programmacommissie
  3. Stimuleren en ondersteunen van de commissieleden

Voor reacties of meer informatie (voor 15 november 2019):
Marianne van Omme, voorzitter bestuur, mariannevanomme@gmail.com
Martin de Graaf, programmacommissie, martindegraaf@gmail.com