Volksuniversiteit Amersfoort
033-4656640
Cursuscode: CRE300

Chinees schilderen en kalligraferen

Chinees schilderen en kalligraferen
Cursuscode: CRE300

Chinese schilderkunst heeft een lange geschiedenis. De basis ligt bij de Chinese kalligrafie en wordt beoefend met speciale penselen, inkt en verf op rijstpapier of zijde. In China zijn veel verschillende schilderstijlen te zien, zowel de literaire inktschildering als de kleurrijke contourschilderingen. Het is niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk werk. Chinezen beschouwen dit als een meditatievorm.
Chinees schilderen/kalligraferen is toegankelijk voor iedereen. Tijdens deze cursus worden eerst de penseelhouding en inktpenseelstreken aangeleerd via de Chinese kalligrafie. Daarna volgt de basistechniek van bamboe, bloemen, vogels, landschappen e.d. of naar keuze een verdieping in Chinees kalligraferen.

Cursisten kunnen hun eigen materialen voor Chinees schilderen meenemen.Voor aan te schaffen materialen kunnen cursisten ook advies aan de docente vragen. Daarnaast kunnen cursisten per les materialen van de docente gebruiken (kosten per les € 6,-).

Chinees schilderen

Zie www.china-art.nl

Dinsdag 24 oktober 2017
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 117,50
Docente: Mw. R. (Ruomei) Tan
19:30 - 21:30
Locatie: Wijkcentrum het Middelpunt (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
R. (Ruomei) Tan
R. (Ruomei) Tan
Ruomei Tan is geboren en opgegroeid in Beijing China. Van jongs af aan kreeg ze les in klassieke Chinese en westerse teken- en schildertechniek van beroemde Chinese schilders. In 1988 is ze afgestudeerd aan de Rietveld Academie. Inmiddels heeft ze 27 jaar werkervaring als docente Chinese taal en tekenen/schilderen.