Volksuniversiteit Amersfoort
033-4656640
Cursuscode: CRE316

Porselein schilderen en/of sjabloneren

Porselein schilderen en/of sjabloneren
Cursuscode: CRE316

Een mooie Paaschaal (of bord) beschilderen of sjabloneren met professionele porseleinverf die geschikt is voor dagelijks gebruik en afwasmachine. Iedereen kan ‘t! U schildert op een geglazuurde ondergrond, dus een foutje is zo weggeveegd. Er zijn diverse sjablonen, maar ook uit de hand of met een afbeelding en carbonpapier kan een prachtig lente/Paasbord beschilderd worden met bijv. tulpen of andere voorjaarsbloemen, kleurrijke Paaseieren, etc.
Meenemen: schort, oud overhemd.
Bijkomende kosten: Dinerbord (€ 9,- 26 cm doorsnede) of taartschaal (€ 18,- 31 cm doorsnede). Deze kunt u aan de docente voldoen. 

 

Maandag 12 maart 2018
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 26,50
Mw. R.H.L. (Heleen) Grundmeijer-Reyers
19:30 - 21:30
Locatie: VUA (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
R.H.L. (Heleen) Grundmeijer-Reyers
R.H.L. (Heleen) Grundmeijer-Reyers
Heleen Grundmeijer/PorceLeen schildert porselein sinds 1987. Eerst hobbymatig, maar sinds 2003 professioneel, zoals tegeltableaus, serviezen, opdrachten voor speciale gelegenheden, e.d. Daarnaast geeft zij workshops voor jong en oud. Er zijn verschillende manieren om geglazuurd porselein te beschilderen, o.a. door een afbeelding m.b.v. grafietpapier over te nemen en in te schilderen, vrij uit de hand te schilderen, of ‘stempelen’ van bladeren, contra-Mondrianen, marmeren, sjabloneren, etc. En is het niet naar je zin, dan kun je het porselein schoonmaken en weer opnieuw beginnen. Zo kan iedereen het!! Er wordt geschilderd met professionele porseleinverf die geschikt is voor dagelijks gebruik, afwasmachine en zelfs magnetron, na het branden in de keramiekoven (800 graden).