Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE705

Fotografie voor beginners

Fotografie voor beginners
Cursuscode: CRE705

In 8 lessen worden de technische en creatieve kant van fotografie belicht. Er wordt ingegaan op de cameratechniek (hoe werkt een camera, de sluiter, het diafragma), de compositie, het bewust gebruik van sluitertijd en diafragma, de lichtmeting, de invloed van het soort licht en het gebruik van kleur. Iedere avond wordt afgesloten met een thuisoefening. Het doel van de cursus is: het maken van een betere foto. Dat wordt bereikt door de behandeling in de les, het lezen van het cursusboek en het (thuis) uitvoeren van oefeningen. 

Neem iedere les de camera en de gebruiksaanwijzing mee! Op de te gebruiken camera moeten diafragma en sluitertijd (ook) handmatige ingesteld kunnen worden. Bij twijfel over de geschiktheid van de camera kan via de VUA contact worden opgenomen met de docent.

Dinsdag 27 september 2022
6 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 160,00
Dhr. Dr. H.P.M. (Hennie) van Vliet
20:00 - 22:00
Locatie: Fonteinkerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Dr. H.P.M. (Hennie) van Vliet
Dr. H.P.M. (Hennie) van Vliet
Hennie van Vliet geeft al 20 jaar diverse fotocursussen en workshops aan Volksuniversiteit Amersfoort. Hij is lid van de Amersfoortse fotowerkgroep deeez! en exposeert tijdens de KunstKijkRoute regelmatig in De Werkplaats. Foto gemaakt door Anémone Meerwaldt-de Castro tijdens de workshop Portretfotografie.