Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE507

Ikebana: de Japanse kunst van bloemschikken

Ikebana: de Japanse kunst van bloemschikken
Cursuscode: CRE507

Ikebana, wat letterlijk 'levende bloemen' betekent, is de Japanse kunst van het bloemschikken. Het bestaat al meer dan 550 jaar en wordt nog steeds beoefend in het moderne Japan. Ikebana is anders dan de westerse manier van bloemschikken. Ikebana besteedt aandacht aan de algehele lijn en benadrukt minimalisme en asymmetrie.

In deze cursus leer je twee methoden van bloemschikken, de Hana Isho (gebruikmakend van een schaal) en de Heika (gebruikmakend van een vaas). Tijdens de lessen ervaar je een harmonieus samengaan van bloemschikken en meditatie. Doordat de tweede les enkele weken na de eerste volgt, kun je thuis optimaal genieten van de werkstukken.

Zaterdag 3 oktober 2020
2 lessen van 2 uur , elke 4 weken aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 46,00 plus € 12,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste workshop.
Mw. N (Nadwa) Najar
14:00 - 16:00
Locatie: Nieuwe Kerk (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
N (Nadwa) Najar
N (Nadwa) Najar
Nadwa Najar heeft de opleiding tot Japans bloemschikken gevolgd aan de Ohara School in Tokyo (met certificaat in 1978. Daarna heeft zij nog een opleiding bloemendecoratie en techniek gevolgd aan de Grossmontschool in de USA (certificaat 1980). Sindsdien heeft zij in eigen atelier talloze cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen gegeven. Daarnaast geeft zij o.m. cursussen in bibliotheken, en Volksuniversiteiten en Raad huis in Velp