Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE702

Ikebana Kerstworkshop

Ikebana Kerstworkshop
Cursuscode: CRE702

Ikebana wat letterlijk "levende bloemen" betekent is de Japanse kunst van het bloemschikken. Het bestaat al meer dan 550 jaar en wordt nog steeds beoefend in het moderne Japan. Ikebana is anders dan de westerse bloemschikking. Het besteedt vooral aandacht aan de algehele lijn en vorm en benadrukt minimalisme en asymmetrie.  We leren in deze workshop de Heika bloemschikmethode (gebruikmakend van een vaas). Je ontvangt voorafgaand aan de start van de les, van de docent een bericht waarin zij advies geeft over de vaas/schaal. Tijdens de bijeenkomst ervaren we een harmonieus samengaan van bloemschikken en meditatie.

Meenemen:

  • Een vaas van minimaal 30 cm hoogte. Iedere keur of vorm is goed, maar niet doorzichtig.  (Voor max. € 10,- evt. ook aan te schaffen bij de docent)
  • Een snoeischaar.
  • Bijkomende kosten: € 7.50 materiaalkosten te voldoen bij de docent (planten/bloemen/steentjes).
    Een vaas kan eventueel bij de docente worden gekocht (max. 10 euro).

Zaterdag 3 december 2022
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 27,00
Mw. N (Nadwa) Najar
11:00 - 13:00
Locatie: Fonteinkerk (klik hier voor de adresgegevens)
N (Nadwa) Najar
N (Nadwa) Najar
Nadwa Najar heeft de opleiding tot Japans bloemschikken gevolgd aan de Ohara School in Tokyo (met certificaat in 1978. Daarna heeft zij nog een opleiding bloemendecoratie en techniek gevolgd aan de Grossmontschool in de USA (certificaat 1980). Sindsdien heeft zij in eigen atelier talloze cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen gegeven. Daarnaast geeft zij o.m. cursussen in bibliotheken, en Volksuniversiteiten en Raad huis in Velp