Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE714

Modeltekenen

Modeltekenen
Cursuscode: CRE714

Modeltekenen bestaat al vanaf de aanvang van het kunstonderwijs en wordt tot op heden veel beoefend.
Deze basiscursus biedt de cursist de mogelijkheid tot een globale kennismaking.
Het begint met goed kijken en dat is moeilijker dan we doorgaans vermoeden. Er wordt bij aanvang enige basisinformatie verstrekt en daarna gaat de cursist aan de slag met oefenen in de weergave met houtskool op papier (of desgewenst ander materiaal). Daarbij wordt hij/zij individueel begeleid, is er ruimte voor vragen en vindt er een gezamenlijke nabespreking van het gemaakte werk en de ervaringen plaats.

Zelf meenemen:

  • Papier (10 vellen tekenpapier van formaat ongeveer 70x50cm).
  • Houtskool (dun).

Indien de cursist voorkeur heeft voor ander tekenmateriaal en ander formaat papier, dan kan hij dat meebrengen.
Tip: 10% korting bij kunstenaarsbenodigdheden winkel MONO onder vermelding van Modeltekenen Volksuniversiteit Amersfoort.
Zaterdag 15 oktober 2022
3 lessen van 3,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 140,00
Mw. L (Lia) Kok
9:30 - 13:00
Locatie: Ontmoetingscentrum De Herberg (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L (Lia) Kok
L (Lia) Kok
Lia Kok is afgestudeerd aan een Academie voor Schone Kunsten in België, waar tekenen en schilderen naar model een belangrijk onderdeel was van het curriculum. Zij volgde tevens de Kunstacademie Haarlem-Leiden waar met name het proces en het experiment voorop stond. Aldus is zij een breed opgeleide docent die al meer dan een decennium een aanbod voor modeltekenen- en schilderen in Amersfoort realiseert (zie modeltekeneninamersfoort.nl). Zij is autonoom beeldend kunstenaar (www.liakok.nl). Haar werk bevindt zich inmiddels in diverse privé collecties in binnen- en buitenland. Ook is zij een bevlogen docent die haar liefde voor het tekenen en schilderen van de mensfiguur graag overbrengt op anderen.