Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE221

Paasworkshop Ikebana

Paasworkshop Ikebana
Cursuscode: CRE221

Ikebana - letterlijk: 'levende bloemen' - is de Japanse kunst van het bloemschikken. Deze kunstvorm, die al meer dan 550 jaar bestaat, is anders dan de westerse manier van bloemschikken. Ikebana besteedt aandacht aan de algehele lijn en vorm van het gebruikte plantmateriaal en benadrukt minimalisme en asymmetrie. Lijnenspel, ritme, balans en kleur spelen een grote rol. Met Ikebana breng je de omgeving binnen in relatie met de natuur buiten. Tijdens de workshop kun je door een combinatie van bloemschikken en meditatie ervaren dat Ikebana een stijlvolle verbinding vormt tussen mens en gevoel.

Bijkomende kosten: € 6,- (voor bloemen en oasis).

Zelf meenemen: een schaal van glas of keramiek, rond of langwerpig, met een hoogte van 10 centimeter. Je kunt voor € 10,- ook een schaal kopen bij de docent.

Zaterdag 11 april 2020
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 22,00 plus € 6,00 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. N (Nadwa) Najar
14:00 - 16:00
Locatie: De Witte Vlinder (Kruiskamp) (klik hier voor de adresgegevens)
N (Nadwa) Najar
N (Nadwa) Najar
Nadwa Najar heeft de opleiding tot Japans bloemschikken gevolgd aan de Ohara School in Tokyo (met certificaat in 1978. Daarna heeft zij nog een opleiding bloemendecoratie en techniek gevolgd aan de Grossmontschool in de USA (certificaat 1980). Sindsdien heeft zij in eigen atelier talloze cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen gegeven. Daarnaast geeft zij o.m. cursussen in bibliotheken, en Volksuniversiteiten en Raad huis in Velp