Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE719

Paasworkshop Ikebana

Paasworkshop Ikebana
Cursuscode: CRE719

Wegens groot succes een extra workshop Ikebana Japans bloemschikken, Paas-editie.

Ikebana - letterlijk: 'levende bloemen' - is de Japanse kunst van het bloemschikken.

Deze kunstvorm, die al meer dan 550 jaar bestaat, is anders dan de westerse manier van bloemschikken. Ikebana besteedt aandacht aan de algehele lijn en vorm van het gebruikte plantmateriaal en benadrukt minimalisme en asymmetrie. Lijnenspel, ritme, balans en kleur spelen een grote rol. Met Ikebana breng je de omgeving binnen in relatie met de natuur buiten. Tijdens de workshop kun je door een combinatie van bloemschikken en meditatie ervaren dat Ikebana een stijlvolle verbinding vormt tussen mens en gevoel.

Meenemen:

  • Een keramische schaal, rond of langwerpig met een hoogte van 10 cm hoogte. De schaal kan eventueel ook worden gekocht bij de docente. (Voor max. € 10,-)
  • Een snoeischaar.

Bijkomende kosten: € 7.50 materiaalkosten te voldoen bij de docent (planten/bloemen/steentjes).

 

Zaterdag 1 april 2023
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 27,00
Mw. N (Nadwa) Najar
10:30 - 12:30
Locatie: Dorpshuis de Neng (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
N (Nadwa) Najar
N (Nadwa) Najar
Nadwa Najar heeft de opleiding tot Japans bloemschikken gevolgd aan de Ohara School in Tokyo (met certificaat in 1978. Daarna heeft zij nog een opleiding bloemendecoratie en techniek gevolgd aan de Grossmontschool in de USA (certificaat 1980). Sindsdien heeft zij in eigen atelier talloze cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen gegeven. Daarnaast geeft zij o.m. cursussen in bibliotheken, en Volksuniversiteiten en Raad huis in Velp