Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE517

Schetsen en tekenen in de openlucht

Schetsen en tekenen in de openlucht
Cursuscode: CRE517

Als het weer het toelaat bezoeken we bijvoorbeeld de binnenstad van Amersfoort, bekijken pleinen en hofjes, schilderachtige straatjes met cafés en terrasjes en scheten of tekenen en spontaan wat ons aanspreekt. Een andere keer wandelen we in de parken en tuinen en laten ons inspireren door de natuur. We leggen vast wat we zien, bomen, bloemen, vijvers, noem maar op. Bij minder goed weer werken we binnen.
De eerste les schetsen we met potlood en krijgt de cursist uitleg over de mogelijkheden van andere tekenmaterialen (houtskool, kleurpotloden, pastelkrijt, enz.). De cursist kan hier een keuze in maken en schaft zelf de materialen aan voor de volgende lessen.
Bijkomende kosten: € 5,00 voor lesmateriaal, in de eerste les te voldoen aan docent. Daarnaast schaft de cursist ook zelf materialen aan. De kosten hiervan kunnen heel beperkt blijven, afhankelijk van ieders keuze.
De cursist zorgt voor eigen materialen, in ieder geval: 4b tekenpotlood, 4b grafietstift, gum, kneedgum en tekenblok A4. voor de eerste les. Voor de overige materialen geeft de docent advies.

 

Donderdag 20 mei 2021
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 144,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. J. (Jaap) Jaquet
9:30 - 12:00
Locatie: Locatie nog onbekend (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Jaap) Jaquet
J. (Jaap) Jaquet
Na mijn studie aan Pedagogische Academie en eerstegraads lerarenopleiding tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis ben ik gaan werken als docent tekenen en schilderen bij verschillende instanties. Daarnaast ben ik altijd actief geweest als beeldend kunstenaar. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat mensen iets leren en plezier hebben in het tekenen en schilderen.