Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CRE207

Schilderen en tekenen in de openlucht

Schilderen en tekenen in de openlucht
Cursuscode: CRE207

Als het weer het toelaat bezoeken we de binnenstad van Amersfoort, bekijken pleinen en hofjes, schilderachtige straatjes met cafés en terrasjes en tekenen en schilderen spontaan wat ons aanspreekt. Een andere keer wandelen we in de parken en tuinen en laten ons inspireren door de natuur. We leggen vast wat we zien: bomen, bloemen, vijvers, noem maar op. Bij minder goed weer werken we binnen.De eerste les tekenen en schetsen we met potlood. In de volgende lessen kunnen naar keuze andere materialen gebruikt worden.

De cursist zorgt voor eigen materialen, in ieder geval 4b tekenpotlood, 4b grafietstift, gum, kneedgum en tekenblok A4. Voor de overige technieken geeft de docent advies (voor schilderen en pasteltekenen dient rekening gehouden te worden met een materiaalaanschaf van ± 70 euro).

 

Dinsdag 12 mei 2020
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 135,00 plus € 5,00 materiaalkosten.
Dhr. J. (Jaap) Jaquet
13:30 - 16:00
Locatie: Dorpshuis de Neng (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Jaap) Jaquet
J. (Jaap) Jaquet
Na mijn studie aan Pedagogische Academie (1982) en eerste graads lerarenopleiding tekenen,schilderen en kunstgeschiedenis(1987) ben ik gaan werken als docent tekenen en schilderen bij verschillende instanties. Daarnaast ben ik altijd aktief geweest als beeldend kunstenaar. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat mensen iets leren en plezier hebben in het tekenen en schilderen.