Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC669

Een Parijse soirée met Pablo Picasso

Een Parijse soirée met Pablo Picasso
Cursuscode: KUC669

Diana Kostman en IJsbrand van Dijk nemen je mee naar het bruisende Parijs van de vroege twintigste eeuw. Daar werd Pablo Picasso een gevierd kunstenaar, mede door de steun van de Amerikaanse schrijfster Gertrude Stein. Picasso was graag te gast op de diners georganiseerd door Stein, met de heerlijkste gerechten bereid door haar levenspartner Alice B. Toklas. IJsbrand en Diana vertellen over deze wervelende diners, het kookboek van Alice B. Toklas en natuurlijk over leven en werk van Picasso. Aansluitend kun je genieten van een kleine proeverij.

 

Drs. IJsbrand van Dijk studeerde Kunstgeschiedenis en Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is als bibliotheekmedewerker werkzaam bij de informatiebalie van de Bibliotheek en het Allard Pierson van de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2016 organiseert hij samen met Diana Kostman het project Artelicious waarin kunst en het culinaire elkaar ontmoeten. 

Donderdag 20 februari 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 18,50 plus € 2,50 materiaalkosten te betalen tijdens de lezing.
Mw. drs. D.P.T. (Diana) Kostman, Dhr. drs. (IJsbrand) van Dijk
19:30 - 21:30
Locatie: De Armen de Poth (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.
drs. (IJsbrand) van Dijk
drs. (IJsbrand) van Dijk