Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL302

Fermenteren

Fermenteren
Cursuscode: CUL302

Het volgen van deze workshop is een goede manier om zeer snel praktische kennis op te doen. Waarom willen we fermenteren? De workshop geeft je kennis over theorie en praktijk.
Je leert in een aantal uren de basis om zelf met de technieken van fermenteren aan de slag te kunnen. Tevens geeft het je het zelfvertrouwen om veilig met micro-organismen om te gaan. Verwonder je ook over de smaaktransformaties die in het proces ontstaan en wat het kan betekenen voor je gezondheid. 

Dinsdag 5 oktober 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 60,00
Dhr. P. (Peter) van Berckel
19:30 - 22:30
Locatie: PetervanBerckel (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P. (Peter) van Berckel
P. (Peter) van Berckel
Docent, natuurvoedingskundige, kok en auteur kookboek ‘Tsukémono’.‘Als consument en food-professional ben ik al bijna dertig jaar verbonden met natuurvoeding. Gefermenteerde producten zijn daar altijd een onderdeel van geweest en hebben steeds mijn interesse gehad. Producten die nu trendy zijn gebruik ik al decennialang: desembrood, kombucha, kvass brooddrank, kefir en tempeh. Ook producten uit de Japanse schatkamer van de macrobiotiek zijn al jaren onderdeel van mijn eetpatroon: miso, shoyu en tamari, nattō, mirin, umeboshi en natuurlijk de pickle-pers.’