Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL408

Koken met gnocchi

Koken met gnocchi
Cursuscode: CUL408

Gnocchi (spreek uit: njokkie) zijn het ultieme comfort food en hartstikke hip om zelf te bereiden. Het is een Italiaanse pastasoort, die gemaakt wordt van aardappel en bloem, een zacht romig deegballetje dat vele smaken en variëteiten kent. 

In deze kookworkshop bereid je u onder meer de klassieke aardappelgnocchi met salieboter of porcinisaus. Of de veganvariant: tofu-gnocchi met salie. Daarnaast maken we spinaziegnocchi met een dolcelattesaus en een zoete aardappelgnocchi met walnootpeterseliesaus (ook vegan mogelijk). Na afloop van de kookworkshop proeven en eten we samen van de gerechten.

Extra kosten: € 7,50 voor de ingrediënten, te voldoen aan de docent.

Meenemen: bakjes om wat over is mee naar huis te nemen; schort; theedoek; een pen voor aantekeningen; eventueel een goed koksmes.

Aardappelgnocchi

Spinaziegnocchi

 

Zoete aardappelgnocchi

Maandag 23 maart 2020
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 18:30
Prijs: € 34,00 plus € 7,50 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. M.F.G. (Marleen) Philippen
18:30 - 21:30
Locatie: Het Element, Vakcollege (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.F.G. (Marleen) Philippen
M.F.G. (Marleen) Philippen
Na de klassieke opleiding tot horeca-kok, heb ik me de laatste 10 jaar beroepsmatig gespecialiseerd in de vegetarische (biologische) keuken. Mijn interesse in gezonde voeding kan ik hier uitstekend in kwijt. Deze keuken is verrassend lekker, gevarieerd en kleurrijk. Ook volg ik de recente ontwikkelingen en trends op voedingsgebied.   Ik vind het leuk om mensen enthousiast te maken voor minder gangbare producten en groenten om hiermee zeer smakelijke volwaardige vegetarische menu’s te bereiden. Graag wil ik mijn praktische kennis en vaardigheden middels kookworkshops overdragen.