Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL301

Ontdek meer smaken van wijn (Verdiepingscurus)

Ontdek meer smaken van wijn (Verdiepingscurus)
Cursuscode: CUL301

In 4 lessen krijgen deelnemers op een plezierige wijze meer informatie over wijnproeven, druivenrassen, wijnbereiding en de belangrijkste wijngebieden ter wereld. Elke les zullen 6 – 8 wijnen worden geproefd uit bekende wijnstreken, en de verschillen tussen druivenrassen en wijngebieden worden besproken. Ook het combineren van wijn en spijs komt in theorie én praktijk aan de orde.
Na deze cursus kunnen deelnemers nog makkelijker de juiste wijn kopen en wijn-spijscombinatie maken. Zo wordt wijnproeven en drinken nog leuker!

Bijkomende kosten:
- € 40,00 bestemd voor de materiaalkosten bestaande uit handouts, wijnen, ingrediënten en hapjes.
- optioneel: € 2,50 aromawiel
Contant te voldoen.

Donderdag 16 februari 2023
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 106,50 plus € 40,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. MV E. (Eric) Ivens
19:30 - 22:00
Locatie: Downey's (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
MV E. (Eric) Ivens
MV E. (Eric) Ivens
Eric Ivens (1963) raakte vanaf zijn dertigste levensjaar steeds meer in de ban van wijn. Inmiddels is wijn voor hem een uit de hand gelopen hobby. Na enkele basiscursussen volgde hij in 2010 de Vinologenopleiding aan de Wijnacademie en rondde die in 2011 succesvol af. Dat smaakte naar meer! Om zich verder te verdiepen in de wereld van de wijn volgde hij de opleiding tot Magister Vini en kreeg die titel in 2019 toegekend. Tijdens proeverijen neemt Eric de deelnemers vol passie mee in de wondere wereld van de wijn en deelt hij zijn ideeën over wijn-spijs combinaties.