Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL407

Vegan koken

Vegan koken
Cursuscode: CUL407

Vegan leren koken met smaakvolle, uitsluitend plantaardige producten, dat is wat we tijdens deze workshop gaan doen. Lekker en gezond staan hierbij centraal, met oog voor detail. We bereiden verschillende plantaardige gerechten op basis van groenten, fruit, noten-zaden-pitten, granen en peulvruchten, die samen een volwaardig veganistische maaltijd vormen. Je maakt kennis met witte miso, edelgistvlokken, zijden tofu en sojaroom. De workshop is zeer geschikt voor mensen die bewust bezig zijn met voeding, gezondheid (zuivelallergieën) en dierenwelzijn en graag kokkerellen.

Op deze avond bereiden we twee verschillende menu’s, zodat je kennis maakt met diverse vegangerechten: soep van geroosterde paprika's met crostini’s en cannellinipaté; pasta met broccoli en 'kaassaus' uit de oven; Mujardara, een oosters gerecht met linzen, rijst en gebakken uien; sinaasappel-amandelcakejes.

Meenemen: keukenshort, kleine bakjes om restjes mee naar huis te kunnen nemen, eventueel pen en papier voor aantekeningen en € 12,50 voor de ingrediënten.

Geroosterde paprikasoep met crostini

Pasta met broccoli en ´kaassaus´ uit de oven

Mujardara: een oosters gerecht van linzen met rijst en gebakken uien

 

Maandag 30 maart 2020
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 18:30
Prijs: € 34,00 plus € 12,50 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Mw. M.F.G. (Marleen) Philippen
18:30 - 21:30
Locatie: Het Element, Vakcollege (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.F.G. (Marleen) Philippen
M.F.G. (Marleen) Philippen
Na de klassieke opleiding tot horeca-kok, heb ik me de laatste 10 jaar beroepsmatig gespecialiseerd in de vegetarische (biologische) keuken. Mijn interesse in gezonde voeding kan ik hier uitstekend in kwijt. Deze keuken is verrassend lekker, gevarieerd en kleurrijk. Ook volg ik de recente ontwikkelingen en trends op voedingsgebied.   Ik vind het leuk om mensen enthousiast te maken voor minder gangbare producten en groenten om hiermee zeer smakelijke volwaardige vegetarische menu’s te bereiden. Graag wil ik mijn praktische kennis en vaardigheden middels kookworkshops overdragen.