Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL401

Veganistisch koken

Veganistisch koken
Cursuscode: CUL401
Als je gezond wilt koken zonder dierlijke producten als zuivel, wat eet je dan wel? Dat is een veel gestelde vraag. Je hoeft echt geen veganist of vegetariër te zijn om deel te nemen aan deze gezellige kookworkshop. De workshop is zeer geschikt voor mensen die bewust bezig zijn met voeding, gezondheid (zuivelallergieën) en dierenwelzijn, en die uiteraard graag kokkerellen. Je krijgt uitleg over veganistisch koken. Hoe bereid je gebak zonder eieren? Hoe maak je een smaakvolle mayonaise, heerlijke hartige spreads voor op brood of een groentequiche? 
Op twee avonden koken we diverse gerechten met groenten, fruit, noten, zaden, pitten, granen en peulvruchten. Je maakt kennis met verschillende smaken, waaronder ´zwart zout´ en edelgistvlokken, en producten als zijden tofu en aquafaba.
Na afloop van de kookworkshop proeven en eten we samen van de gerechten.
Meenemen: bakjes om wat over is mee naar huis te nemen; schort; theedoek; eventueel een goed koksmes.
Veganistisch gevulde eieren met zwart zout
Groentenquiche met zijden tofu
Chocolademousse van aquafaba
Maandag 18 november 2019
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 67,00 plus € 25,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M.F.G. (Marleen) Philippen
18:30 - 21:30
Locatie: Het Element, Vakcollege (klik hier voor de adresgegevens)
M.F.G. (Marleen) Philippen
M.F.G. (Marleen) Philippen
Na de klassieke opleiding tot horeca-kok, heb ik me de laatste 10 jaar beroepsmatig gespecialiseerd in de vegetarische (biologische) keuken. Mijn interesse in gezonde voeding kan ik hier uitstekend in kwijt. Deze keuken is verrassend lekker, gevarieerd en kleurrijk. Ook volg ik de recente ontwikkelingen en trends op voedingsgebied.   Ik vind het leuk om mensen enthousiast te maken voor minder gangbare producten en groenten om hiermee zeer smakelijke volwaardige vegetarische menu’s te bereiden. Graag wil ik mijn praktische kennis en vaardigheden middels kookworkshops overdragen.