Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GA501

De zin en onzin van beleggen

De zin en onzin van beleggen
Cursuscode: GA501

Altijd al willen weten hoe de effectenbeurzen werken? Wat zijn de valkuilen en waar liggen de kansen? Waar moet ik goed op letten als beginnende belegger? Kees Vijfhuizen, een ervaren Vermogensbeheerder, neemt u mee in de wereld van beleggen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk legt hij uit wat aandelen, obligaties en derivaten zijn.Maar ook hoe de geopolitiek en macro-economie effect kunnen hebben op uw portefeuille.

In les 1 komen obligaties aan de orde. Wat zijn het, hoe werken ze, welke verschillende vormen zijn er, wat zijn de rente-ontwikkelingen. 
In les 2 en 3 : wat zijn aandelen, welke soorten zijn er, wat zijn de risico’s en kansen. Wat zijn trackers, fondsen en mandjes. 
Les 4 : basisinfo over derivaten, macro-uitleg en mogelijke gevolgen voor aandelen en obligaties bij verschillende scenario’s.

Woensdag 13 oktober 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 88,00
Dhr. K. (Kees) Vijfhuizen
19:30 - 21:30
Locatie: Locatie nog onbekend (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
K. (Kees) Vijfhuizen
K. (Kees) Vijfhuizen
Kees Vijfhuizen begon zijn loopbaan eind jaren tachtig bij de Nutsspaarbank (onderdeel Fortisbank) in Den Haag. Al vrij snel bleek dat zijn belangstelling uitging naar de effectenwereld. Als jongste medewerker op de afdeling effecten begon hij begin jaren 90 als junior adviseur. Na enkele jaren maakte hij intern de overstap naar KBW Wesselius (onderdeel toenmalige Fortisbank). KBW Wesselius was een effectenhuis met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en onder andere Den Haag. Hij werd eindverantwoordelijke van de kantoren Den Haag en Rotterdam. Na de fusie tussen Fortisbank en ABNAmro stapte hij over naar Schretlen & Co (dochter Rabobank) in Apeldoorn, hier werkte hij tot november 2015. Vanaf 2015 is Schretlen & Co opgegaan in de Rabobank. Sinds november 2015 werkt Kees als senior beleggingsspecialist (vermogensbeheerder) voor Rabobank Nederland. Buiten werktijd is Kees actief als gediplomeerd hoofdtrainer bij Koninklijke UD te Deventer (zijn woonplaats) van de B (voetbal) selectie. Hij houdt zijn conditie verder bij door twee keer per week te fitnessen en een stukje hard te lopen. Hij leest graag en kan genieten van een goede film. Hij is getrouwd met Astrid en heeft twee thuiswonende jongens (17 en 19).