Voedselzekerheid, landbouw en plattelandsontwikkeling

Voedselveiligheid staat onder druk van klimaatverandering, een groeiende wereldbevolking en een wereldwijd stijgende vraag naar water. Technologische innovaties zijn nodig voor toekomstige duurzame voedselproductie. Onderzoek kan de verbetering van voedingswaarde, voedselzekerheid en voedselverpakking ondersteunen. Welke oplossingen worden momenteel aangedragen voor het creëren van een duurzame landbouw en het beschermen van het marine milieu? Welke onderzoeksprojecten worden ingezet om de vitaliteit van het platteland te versterken? Hoe wordt de stimulering van de bio-economie en van bio-raffinage in kaart gebracht? De lezing bevat video’s over lopend onderzoek rond het veilig stellen van voedsel, de realisatie van duurzame landbouw en marien milieu, en het tot stand brengen van een bio-economie. Ervaar hoe onze toekomst eruit zou kunnen zien.
Dit is de derde van drie lezingen over Europese oplossingen voor actuele maatschappelijke uitdagingen, maar is ook prima apart te volgen. De andere lezingen zijn:
7 april: Energietransitie: Veilige, schone en efficiënte energie: hoe kunnen wij omgaan met deze uitdaging?
14 april: Klimaatverandering: De Klimaat en Milieu Uitdaging: hoe kennis deze mondiale problemen kan helpen oplossen.
