Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC906

Wat is Kunst?

Wat is Kunst?
Cursuscode: KUC906

Tijdens de bijeenkomsten wordt er vanuit gegaan dat alles kunst kan zijn mits vanuit de ‘juiste’ regels, conventies en/of machtsverhoudingen geïnterpreteerd.
Maar als alles kunst kan zijn, wat onderscheidt kunst dan van andere zaken?  En, wat zijn de juiste spelregels en conventies en door wie/welke netwerken worden deze bepaald?
Hoe bepalend zijn hierbij factoren als context, tijdsgeest, genre, naamsbekendheid van de kunstenaar, het geoefende oog van de kunstbeschouwer en de communicatieve kracht van het kunstwerk. Zegt het werk jou iets? Is er een boodschap, een gelaagdheid, complexiteit? Is er een herkenbaar verhaal? En hoe pas je als kunstenaar deze antwoorden toe op je zelf en je eigen werk?

Het betreft twee avonden voor maar €20,00.

Donderdag 9 februari 2023
2 lezingen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 20,00
Mw. E.M.S. (Elske) Berkhout
20:00 - 22:00
Locatie: Rietveldpaviljoen (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
E.M.S. (Elske) Berkhout
E.M.S. (Elske) Berkhout
Elske Berkhout is sociologe en ooit in de jaren zeventig aan de VU afgestudeerd in de criminologie. Tijdens haar lange loopbaan binnen het creatieve domein van het hoger beroepsonderwijs heeft ze zich meer en meer verdiept in de kunstsociologie. Een afstudeerrichting die in haar tijd nog niet bestond. Sinds haar pensionering is ze als docent verbonden aan de Kunstacademie Haarlem. Daarnaast geeft ze binnen verschillende organisaties lezingen. Ze is een ervaren onderwijsmens en weet cursisten te enthousiasmeren en te stimuleren na te denken over de zin en onzin van de wereld van de kunst.