Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EEM100

Wat eten Amersfoorters in 2030

Wat eten Amersfoorters in 2030
Cursuscode: EEM100

De productie en distributie van ons voedsel leggen nu een grote druk op natuur, landschap en klimaat. Als consument heb je daar weinig invloed op. Je weet immers niet waar je eten vandaan komt, hoe het wordt gemaakt en wie er aan verdienen. Hoe is dat in 2030? Er zijn interessante initiatieven die verandering beloven: meer aandacht voor kleinschaligheid, diversiteit, duurzaamheid en boeren in de buurt. Wat merken we daarvan in 2030?
Daar gaan we het op 7 oktober in een Gesprek aan de Eem over hebben met:

  • Jan Huijgen: filosoof, boer en winkelier van de Eemhoeve;
  • Han Wiskerke: hoogleraar sociologie in niet stedelijke gebieden Wageningen
  • Merijn van Elsäcker: bedrijfsleider PLUS Amersfoort
  • Gespreksleiders zijn Nico Postma en Alet van’t Eind.

Gesprekken aan de Eem zijn een initiatief van de Volksuniversiteit Amersfoort, waarin we maat-schappelijke ontwikkelingen bespreken op de schaal van Amersfoort. Experts gaan in gesprek met elkaar en met u. Zodat we met elkaar wijzer worden. Voor iedereen die geïnteresseerd is in actuele ontwikkelingen en de impact daarvan op ons en onze stad.

Donderdag 7 oktober 2021
1 Themabijeenkomst van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 10,00
19:30 - 22:00
Locatie: KAdEcafé (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >