Volksuniversiteit Amersfoort
033-4656640
Cursuscode: KUC615

Wendingen, het kunst- en architectuurtijdschrift

Wendingen, het kunst- en architectuurtijdschrift
Cursuscode: KUC615

Van 3 februari t/m 21 mei is in Museum Flehite een overzicht te zien van alle 116 uitgaven van het kunst- en architectuurtijdschrift Wendingen. Precies 100 jaar geleden werd het eerste exemplaar uitgegeven van dit zeer toonaangevende tijdschrift. Iedere editie werd door een bekende kunstenaar, ontwerper of architect ontworpen. Tijdens de lezing worden de belangrijkste omslagen van het tijdschrift behandeld. Kunstenaars die onder meer aan bod komen zijn: Jan Toorop, Hildo Krop, Samuel Jessurun de Mesquita en Willem Marinus Dudok.

Na de lezing neemt de docent u mee in een rondleiding langs de werken in de  tentoonstelling.  
Naast de kosten voor de lezing is entree voor museum Flehite verschuldigd: gereduceerd tarief van € 10,- p.p. Met de Museumkaart is de toegang gratis.

Maandag 26 maart 2018
1 x: lezing met rondleiding van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 17,50
Mw. DRS D.P.T. Kostman
Extra informatie: Naast de kosten voor de lezing is entree voor museum Flehite verschuldigd (gereduceerd tarief van € 10,- p.p.). Met de Museumkaart is de toegang gratis.
10:00 - 12:00
Locatie: Museum Flehite (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
DRS D.P.T. Kostman
DRS D.P.T. Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.