Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC651

Duitse Expressionisten in het Singer

Duitse Expressionisten in het Singer
Cursuscode: KUC651

Heftige kleuren, ruwe penseelstreken en vervormde beelden: de nazi’s bestempelden het als verderfelijk en verbranden alle in hun ogen "entartete kunstwerken." Het waren in het bijzonder de Duitse expressionisten die het moesten ontgelden. Met hun ongekunstelde beelden refereerden zij aan de oerkunst waar het gevoel regeert. Tijdens de lezing zal kunsthistorica Diana Kostman ingaan op deze roerige periode in de Duitse kunstgeschiedenis. 
Op zaterdag 25 mei kunt u vervolgens deelnemen aan een rondleiding door de Duitse Expressionisten-tentoonstelling in het Museum Singer in Laren. U dient zich hiervoor wel afzonderlijk aan te melden. 

Woensdag 22 mei 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 17,50
Mw. drs. D.P.T. Kostman
19:30 - 21:30
Locatie: Locatie nog onbekend (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
drs. D.P.T. Kostman
drs. D.P.T. Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.