Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC646

Een Hollandse Maestro in Italië

Een Hollandse Maestro in Italië
Cursuscode: KUC646

Gaspare Vanvitelli was een beroemd kunstenaar in Italië maar werd in 1653 in Amersfoort als Caspar van Wittel geboren. Na zijn vertrek naar Italië keerde hij echter nooit meer naar Nederland terug. Kunsthistorica Diana Kostman neemt u mee langs het leven van deze in Nederland tamelijk onbekende meester en zal ingaan op de rol van de Hollandse Gouden Eeuw met betrekking tot het werk van Van Wittel. Aansluitend aan de lezing kunt u de tentoonstelling bezoeken. 

De lezing duurt 1,5 uur en de docente zal daarna aanwezig zijn op de expositie.

Naast de kosten voor de lezing is entree voor Kunsthal KAdE verschuldigd: tarief € 12,- p.p. daarbovenop voor deze tentoonstelling een toeslag van € 3,-. Met de Museumkaart is de toegang € 3,-.

Vrijdag 1 maart 2019
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 17,50
Mw. drs. D.P.T. Kostman
14:00 - 15:30
Locatie: Kunsthal KAdE (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
drs. D.P.T. Kostman
drs. D.P.T. Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.