Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC649

Het leven van Rembrandt

Het leven van Rembrandt
Cursuscode: KUC649

2019 is uitgeroepen tot het Jaar van Rembrandt en dat vieren diverse musea met een expositie. Het Rijksmuseum pakt groots uit met de expositie Alle Rembrandts (15 februari t/m 10 juni 2019). 

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Diverse musea in Nederland willen dat niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom is 2019 uitgeroepen tot Rembrandtjaar. Tijdens de cursus neemt kunsthistorica Diana Kostman u mee langs het leven van Rembrandt en de bijzondere tijd waarin hij leefde. Ze zal ingaan op zijn vroege periode in Leiden, de roem van de kunstenaar in de jaren dertig van de 17e eeuw in Amsterdam maar ook op de vraag waarom Rembrandt in zijn late jaren als ouderwets schilder werd gezien, terwijl hij tegenwoordig als een vooruitstrevend kunstenaar wordt bestempeld. Verbaas u over de wonderlijke levensloop van één van de beroemdste kunstenaars uit de Nederlandse kunstgeschiedenis.

Er kan een syllabus bij de docent worden aangeschaft voor € 5. Aanschaf is niet verplicht. 

Donderdag 25 april 2019
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 57,50
Mw. drs. D.P.T. Kostman
10:00 - 12:00
Locatie: Fonteinkerk (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
drs. D.P.T. Kostman
drs. D.P.T. Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.