Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC661

Wat betekent Johan van Oldenbarnevelt voor Nederland?

Wat betekent Johan van Oldenbarnevelt voor Nederland?
Cursuscode: KUC661

Johan van Oldenbarnevelt, één van de grootste staatsmannen die Nederland heeft gekend, werd op 14 september 1547 in Amersfoort geboren. De werklustige en intelligente Oldenbarnevelt trad na de moord op Willem van Oranje uit diens schaduw en werd de machtigste man van de opstandige Nederlandse gewesten. Ons ministaat- je ontworstelde zich aan de almachtig lijkende Habsburgers en ontwikkelde zich tot een zee- varende republiek die handelsondernemingen stichtte met tentakels die reikten tot in de verre uithoeken van de wereld. Van Oldenbarnevelt gaf hier in grote mate mede vorm aan.

Mogelijk aan te schaffen: ‘ Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619) ,Vormgever van de Republiek’. Dit rijk geïllustreerde boek verschijnt rondom april 2019.

 

Maandag 16 september 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 13:30
Prijs: € 17,50
Dhr. J. (Jan) Niessen
13:30 - 15:30
Locatie: Museum Flehite (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Jan) Niessen
J. (Jan) Niessen
Jan Niessen is socioloog en werkte jarenlang als onafhankelijk onderzoeker in Brussel. Hij gaf lezingen over Europees beleid in veel Europese hoofdsteden. Na zijn pensionering werd hij stadsgids in Amersfoort. Hij schreef het rijk geïllustreerde boek Johan van Oldenbarnevelt (1547-11619) Vormgever van de Republiek dat in April verschijnt.