Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC682

Dat is geen kunst!

Dat is geen kunst!
Cursuscode: KUC682

De kunstwereld schudde halverwege de negentiende eeuw op haar grondvesten toen Le dejeuner sur l’herbe van Édouard Manet tentoongesteld werd. Dit schilderij toont een picknick met twee modieus geklede mannen, een halfnaakte en een naakte vrouw. Het werk riep bij de in groten getale toegestroomde menigte in de Salon des Refusés een storm van protest op. Een klassieke voorbeeld van de manier waarop kunst de gemoederen bezig kan houden en hoe de smaak rondom esthetiek kan veranderen.

Deze zesdelige collegereeks zal ingaan op markante kunstwerken die onderwerp van gesprek werden bij connaisseurs en het grote publiek. Hierbij moet je denken aan opzienbarende kunstuitingen als het urinoir van Marcel Duchamp (recentelijk toegeschreven aan Elsa von Freytag-Loringhoven), Nana Hon van Jean Tinguely en Niki de Saint Phalle, de erotische billboards van Jeff Koons en de graffitiprojecten van Banksy.

Donderdag 23 januari 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 111,00
Mw. drs. D.P.T. (Diana) Kostman
10:00 - 12:00
Locatie: Locatie nog onbekend (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.