Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC902

Decemberfeesten in de kunst

Decemberfeesten in de kunst
Cursuscode: KUC902

Het is misschien wel één van de vrolijkste schilderijen uit de Nederlandse kunstgeschiedenis: Het Sint-Nicolaasfeest van Jan Steen. Dit tijdloze tafereel laat een familie zien op de Sinterklaasochtend. Een jong meisje en haar broertje laten enthousiast de geschenken van de Sint zien terwijl hun oudere broer de roe in zijn schoen heeft gevonden. In de loop der eeuwen is het Sinterklaasfeest een bron van inspiratie geweest voor kunstenaars.
Ook het kerstfeest is in de loop der eeuwen vaak uitgebeeld. Bekend zijn uiteraard de taferelen met de aanbidding van het Christuskind door de koningen maar ook de meer wereldlijke benadering van kerstfeest zien we in de kunst terug.

 

Donderdag 24 november 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 22,00
Mw. drs. D.P.T. (Diana) Kostman
10:00 - 12:00
Locatie: Fonteinkerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.