Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC206

Gustav Klimt en tijdgenoten

Gustav Klimt en tijdgenoten
Cursuscode: KUC206

Kunsthistorica Lisette le Blanc geeft een lezing over de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt (1862-1918), die leefde en werkte tijdens de artistieke bloeiperiode in Wenen aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Klimt is een representant van het Symbolisme. Hij werd met name bekend door zijn latere werk, dat zich kenmerkt door decoratief ornamentalisme en suggestief-erotische symboliek.

In het najaar van 2021 organiseert het Van Gogh Museum in Amsterdam een overzichtstentoonstelling over Gustav Klimt, waarbij de invloeden van de internationale avant-gardekunst op zijn oeuvre inzichtelijk worden gemaakt: van Whistler en Toorop via Monet en Rodin tot Van Gogh en Matisse.

Zaterdag 31 oktober 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 19,00
Mw. drs. L. (Lisette) le Blanc
14:00 - 16:00
Locatie: Fonteinkerk (klik hier voor de adresgegevens)
drs. L. (Lisette) le Blanc
drs. L. (Lisette) le Blanc
Lisette le Blanc studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit Utrecht. Zij was gedurende 25 jaar directeur/conservator van Museum Dorestad in Wijk bij Duurstede. Sinds 2011 heeft zij haar eigen bedrijf Elysium Cultuur Producten, en is zij werkzaam als conservator in het Flipje en Streekmuseum Tiel.