Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC402

In het licht van Cuyp

In het licht van Cuyp
Cursuscode: KUC402

Van 03 oktober 2021 tot en met 06 maart 2022 is in het Dordrechts Museum de tentoonstelling “In het licht van Cuyp” te zien. 
In 2020 was het 400 jaar geleden dat één van de beroemdste landschapsschilders uit de Nederlandse geschiedenis geboren werd: Aelbert Cuyp. Bij zijn leven was hij vooral bekend als lokale kunstenaar maar postuum brak in de 18e eeuw in Engeland een ware Cuyp-mania uit en ook latere beroemde Britse kunstenaars als Constable en Turner waren bewonderaars van Cuyp. In de lezing vertelt kunsthistorica Diana Kostman over Cuyp en zijn invloed op onder meer deze Britse kunstenaars. 

Donderdag 10 februari 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 22,00
Mw. drs. D.P.T. (Diana) Kostman
10:00 - 12:00
Locatie: Nieuwe Kerk (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.