Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC901

Johannes Vermeer

Johannes Vermeer
Cursuscode: KUC901

Begin 2023 wordt in het Rijksmuseum de grootste Vermeertentoonstelling ooit georganiseerd. Diverse internationale topstukken van de meesterschilder uit Delft zullen naar Amsterdam reizen. Naast het Rijksmuseum besteedt ook Vermeers geboortestad in 2023 uitgebreid aandacht aan de beroemde kunstenaar in de tentoonstelling Het Delft van Vermeer in Museum Prinsenhof.

Tijdens de lezing vertelt Diana Kostman u over het korte leven en het indrukwekkende werk van Johannes Vermeer en over het culturele klimaat waarin hij leefde. De lezing is een perfecte voorbereiding voor een bezoek aan de tentoonstellingen.

Donderdag 23 maart 2023
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 22,00
Mw. drs. D.P.T. (Diana) Kostman
10:00 - 12:00
Locatie: Fonteinkerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.