Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC407

Mondriaan en WOII

Mondriaan en WOII
Cursuscode: KUC407

In het kader van 75 jaar Vrijheid organiseert de Volksuniversiteit Amersfoort in samenwerking met het Mondriaanhuis een lezing en rondleiding over Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog. Kunsthistorica Diana Kostman vertelt over het leven van Mondriaan in een roerige tijd, waarin twee wereldoorlogen plaatsvonden. Geconfronteerd met het idee ‘Entartete kunst’ van nazi-Duitsland zag Mondriaan zich genoodzaakt uit Europa te vluchten. In de vrijheid van de nieuwe wereld creëert Mondriaan uiteindelijk zijn meesterwerk: Victory Boogie Woogie.

Na de lezing geeft Diana Kostman een rondleiding door het Mondriaanhuis, waarbij ze vooral stilstaat bij de presentatie over Mondriaan en de Tweede Wereldoorlog.

 

Mondriaan, Victory Boogie Woogie, 1942-1944 (Collectie Kunstmuseum Den Haag)

Woensdag 4 mei 2022
1 x: lezing met rondleiding van 2 uur aanvangstijd 15:00
Prijs: € 22,00
Mw. drs. D.P.T. (Diana) Kostman
15:00 - 17:00
Locatie: Mondriaanhuis (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.