Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUC679

Ik wil meer weten

Ik wil meer weten
Cursuscode: KUC679

In het seizoen 2019-2020 verzorgen Benno Spijker en Diana Kostman een aantal kunsthistorische lezingen kunst- en cultuurbeschouwing. Boeiend, leerzaam en niet zelden vermakelijk!

U kunt zich voor één of meer lezingen van deze reeks inschrijven voor een bedrag van € 12,50 per lezing maar ook kiezen voor inschrijving voor de gehele serie van acht lezingen. U betaalt dan voor de gehele serie slechts een bedrag van € 80,- !   

  • Statussymbolen 9-okt-2019
  • Klassieke mythen in de Renaissance en Barok 13-nov-2019
  • Ter Lering en Vermaak, Genrekunst uit de Gouden Eeuw 11-dec-2019
  • Symbolisme en erotiek 22-jan-2020
  • Relatie Beeldende Kunst en Reclame 12-feb-2020
  • Bijbelse taferelen bij de Hollandse meesters van de Gouden Eeuw 11-mrt-2020
  • Spreekwoorden en gezegden van Pieter Bruegel 15-apr-2020
  • Kitsch, Camp, Pulp en Massa-cultuur 20-mei-2020

Woensdag 9 oktober 2019
8 lessen van 2 uur , elke 4 weken aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Mw. drs. D.P.T. (Diana) Kostman, Dhr. Drs. B. (Benno) Spijker
20:00 - 22:00
Locatie: Eemhuis - Scholen in de Kunst (klik hier voor de adresgegevens)
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
drs. D.P.T. (Diana) Kostman
Diana Kostman studeerde in 2004 af in Kunstgeschiedenis en Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in moderne kunst en schreef haar doctoraalscriptie over de Amerikaanse Pop Art. Haar interesse en deskundigheid omvatten echter de gehele kunstgeschiedenis. Sinds 2006 geeft zij met veel enthousiasme en vakkundigheid kunsthistorische cursussen over diverse onderwerpen. Zij schrijft ook teksten voor kunstenaars, is lid van de kunstcommissie van Blaricum en bestuurslid van het Kunstenaarsverbond AKKV.
Drs. B. (Benno) Spijker
Drs. B. (Benno) Spijker
In 1992 afgestudeerd als Kunsthistoricus te Utrecht. Bijvakken: onderwijs, journalistiek, culturele antropologie, museumkunde, Italiaans, Economie en geschiedenis. Werkte als non-fictierecensent voor HP/De Tijd en De Volkskrant op de redactie met o.a. Jan Blokker, Michael Zeeman, Herman Pley. Als kunstredacteur voor AD en publiceerde in div. kunstbladen. Was eindredacteur bij uitgever muziekbladen. Doceerde o.m. kunst- cultuur, en mediageschiedenis, aan universiteit van Utrecht, Hogeschool Windesheim en ROC Aventus. Maakte voor HOVO de cursussen Architectuur in Amersfoort, Culturele erfenis der Middeleeuwen, Europese kunst en Kunstenaarsfilms i.s.m. met filmtheater ’t Hoogt in Utrecht. Werd betrokken bij exposities in Teylersmuseum (Piranesi), Kunsthal KAdE (o.a. Dubosarsky en Vinogradov/openingstentoonstelling nieuwe locatie) en het Filmmuseum (Lezingen in filmtheaters door het land: Specialiteit Duitse cinema). Deed kunstprojecten voor de gemeenten Amersfoort, Deventer en Nieuwegein. En introduceerde leraren uit het hele land in de Jaarbeurs de mogelijkheden met film voor het nieuwe schoolvak CKV. Organiseerde talrijke dag-excursies naar boeiende cultuurhistorische locaties in Duitsland en België. ( musea, industriële archeologie, architectuur, Koude oorlog) Onderhoudende, kritische, laagdrempelige presentaties, voor desnoods zeer grote gezelschappen, waarbij steeds verhelderende verbanden worden gelegd en een verrassende logica wordt toegevoegd aan bekende feiten. Woonachtig in Amersfoort, getrouwd, twee dochters, parttime werkzaam in zorg.