Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GA509

Het Nederlandse Landschap

Het Nederlandse Landschap
Cursuscode: GA509

Online cursus via Zoom. Cursisten krijgen voor elke sessie een Zoom-uitnodiging die eenvoudig aangeklikt moet worden. De docent is de host.

Reizend door Nederland, zien we een grote variatie aan landschappen op een relatief kleine oppervlakte: van natte weiden, droge heide en bos, uitgestrekte akkers en meanderende rivieren tot heuvelachtige gebieden en duinenrijen, allemaal op een andere manier ingericht en gebruikt door de mens. Hoe zijn die verschillen ontstaan? Door deze cursus ga je anders kijken naar ons land en naar je eigen woonomgeving! Je moet er allen even op gewezen worden. Aandacht wordt geschonken aan de geologie, de bodem, de nederzettingen en het grondgebruik van zand-, veen-, zeeklei-, rivierklei-, krijt-löss- en duinlandschap. Dat alles met een groot aantal afbeeldingen uit het hele land. Als je deze cursus hebt gevolgd ga je begrijpen waarom het landschap er zo uit is gaan zien.
Zo mogelijk wordt de cursus afgesloten met een (dag)excursie (afhankelijk van de aanmelding; wordt  separaat geprogrammeerd).
Wie geïnteresseerd is in het landschap moet deze cursus zeker gaan volgen. 

Donderdag 7 oktober 2021
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 100,00
Dhr. C. (Kees) Boerhout
10:00 - 12:00
Inschrijving geopend >
C. (Kees) Boerhout
C. (Kees) Boerhout
Kees Boerhout studeerde Sociale Geografie aan de Vrije Universiteit, aangevuld met een sterke Cultuurlandschappelijke en ook Fysisch Geografische component. Hij is 37 jaar werkzaam geweest als docent Aardrijkskunde aan Damstede, een middelbare school voor HAVO / VWO in Amsterdam Noord. Naast een veelvoud aan geografische thema’s en regio’s in binnen- en buitenland gaat zijn bijzondere interesse gaat uit naar de genese en de inrichting van de variatie aan landschappen in ons land, onze eigen woonomgeving. Hij gaf cursussen aan de Volksuniversiteit Amsterdam over het Nederlandse Landschap, Delfstoffenwinning, Klimatologie en Klimaatverandering. Maar ook sociale thema’s als Ontwikkelingsproblematiek en Migratievraagstukken hebben zijn interesse.