Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: PO570

Filosoferen kun je leren

Filosoferen kun je leren
Cursuscode: PO570

Hoe maak je van een gewoon gesprek een goed gesprek? Door de juiste vragen te stellen! Wat zijn dan goede vragen die mensen aan het denken zetten en waar herken je ze aan? En als het gesprek bezig is, hoe zorg je dan dat het (filosofisch) interessant blijft? In deze cursus worden veel voorbeelden besproken, maar ga je vooral zelf oefenen met de andere deelnemers. Daarna kun je het uitproberen op je (klein)kinderen, collega’s, vrienden of huisgenoten.

De introductiecursus gaat over de kunst van het vragen stellen en het herkennen van onjuiste argumentatie. De Socratische Methode zal het uitgangspunt zijn om het eerste filosofische gesprek te voeren. In de vervolgcursus wordt deze methode verder uitgewerkt en toegepast. 

Donderdag 9 april 2020
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00 plus € 4,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
19:00 - 21:00
Locatie: Nieuwe Kerk (klik hier voor de adresgegevens)
drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
Filosofie gestudeerd aan de KUB in Tilburg. Daarna de eerstegraads lerarenopleiding afgerond aan de UU in Utrecht. Met deze kennis en vaardigheden op zak heb ik in de jaren daarna filosofie en filosofische trainingen verzorgd in onder andere Den Haag, Utrecht en Amersfoort. De laatste jaren vooral filosofisch actief in de regio Eemland. Met de specialisatie cursussen voor Filosoferen met Kinderen (Wonder Why) en Socratisch Gespreksleider (Bolten en Van Rossum) ben ik aan de slag gegaan bij verschillende basisscholen, bedrijven en particulieren. In mijn filosofische gesprekken daag ik de deelnemers uit om hun eigen uitgangspunten te bevragen en die van anderen te overwegen. Dat levert mooie gesprekken op die we altijd wijzer afronden.