Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: PO800

Filosoferen kun je leren

Filosoferen kun je leren
Cursuscode: PO800

Hoe maak je van een gewoon gesprek een goed gesprek? Door de juiste vragen te stellen! Wat zijn dan goede vragen die mensen aan het denken zetten en waar herken je ze aan? En als het gesprek bezig is, hoe zorg je dan dat het (filosofisch) interessant blijft? Er worden in deze cursus veel voorbeelden besproken maar je gaat vooral zelf veel oefenen met de andere deelnemers. Daarna kun je het uitproberen op je (klein)kinderen, collega’s, vrienden of huisgenoten.

In deze introductiecursus gaat het over de kunst van het vragen stellen. De Socratische Methode zal het uitgangspunt zijn om het eerste filosofische gesprek te voeren. In de vervolgcursus ga je meer oefenen om het filosofische gesprek te voeren. 

Neem pen en papier mee om aantekeningen te maken.

 

Donderdag 24 november 2022
2 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 53,00 plus € 5,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
19:30 - 22:00
Locatie: Wijkcentrum het Klokhuis (klik hier voor de adresgegevens)
drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
Ik heb filosofie gestudeerd in Tilburg en rondde de eerstegraads lerarenopleiding af aan de Universiteit Utrecht. Met deze kennis en vaardigheden op zak heb ik in de jaren daarna filosofie en filosofische trainingen gegeven, onder meer in Den Haag, Utrecht en Amersfoort. De laatste jaren ben ik vooral actief in de regio Eemland. Met de specialisatiecursussen Filosoferen met Kinderen (Wonder Why) en Socratisch Gespreksleider (Bolten en Van Rossum) ben ik aan de slag gegaan bij verschillende basisscholen, bedrijven en particulieren. In mijn filosofische gesprekken daag ik deelnemers uit om hun eigen uitgangspunten te bevragen en die van anderen te overwegen. Dat levert mooie gesprekken op die we altijd wijzer afronden.