Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: PO616

Filosoferen kun je leren

Filosoferen kun je leren
Cursuscode: PO616

Hoe maak je van een gewoon gesprek een goed gesprek? Door de juiste vragen te stellen! Wat zijn dan goede vragen die mensen aan het denken zetten en waar herken je ze aan? En als het gesprek bezig is, hoe zorg je dan dat het (filosofisch) interessant blijft? In deze cursus worden veel voorbeelden besproken, maar ga je vooral zelf oefenen met de andere deelnemers. Daarna kun je het uitproberen op je (klein)kinderen, collega’s, vrienden of huisgenoten.

De introductiecursus gaat over de kunst van het vragen stellen en het herkennen van onjuiste argumentatie. De Socratische Methode zal het uitgangspunt zijn om het eerste filosofische gesprek te voeren. In de vervolgcursus wordt deze methode verder uitgewerkt en toegepast.

Woensdag 28 oktober 2020
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 46,00 plus € 4,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
19:00 - 21:00
Locatie: Nieuwe Kerk (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
drs. B.J.M. (Bart) Mutsaers
Ik heb filosofie gestudeerd in Tilburg en rondde de eerstegraads lerarenopleiding af aan de Universiteit Utrecht. Met deze kennis en vaardigheden op zak heb ik in de jaren daarna filosofie en filosofische trainingen gegeven, onder meer in Den Haag, Utrecht en Amersfoort. De laatste jaren ben ik vooral actief in de regio Eemland. Met de specialisatiecursussen Filosoferen met Kinderen (Wonder Why) en Socratisch Gespreksleider (Bolten en Van Rossum) ben ik aan de slag gegaan bij verschillende basisscholen, bedrijven en particulieren. In mijn filosofische gesprekken daag ik deelnemers uit om hun eigen uitgangspunten te bevragen en die van anderen te overwegen. Dat levert mooie gesprekken op die we altijd wijzer afronden.