Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: PO807

Leven met minder spullen

Leven met minder spullen
Cursuscode: PO807

Durf je de deur van je hobbykamer niet meer te openen? Is je thuiswerkplek meer een papier loket? Loop je steeds langs die ene kast en denk je dan: daar moet ik nog wat mee? Hoe zichtbaar of onzichtbaar rommel ook is, het zorgt voor onrust in je hoofd. Herken je dit? En ervaar je dat er een plek in je huis of in je hoofd is die wel wat structuur kan gebruiken? Dan is de training ‘Leven met minder spullen iets voor jou!
 
Jouw STEK, weer jouw plek
Door de overprikkeling van het dagelijks leven die door veel mensen wordt ervaren, zijn we op zoek naar een minimalistische vorm van leven. Alleen maar hetgeen bezitten wat nuttig is en wat je nodig hebt en de aandacht verleggen naar dingen die belangrijk zijn in het leven; relaties, mooie wensen die je wilt realiseren, doelen die je wilt waarmaken! De focus naar onze buitenwereld, weer verplaatsen naar onze binnenwereld.
 
Tijdens deze training krijg je handvaten om aan de slag te gaan met jouw bezit, zodat je meer ruimte en rust kunt creëren; in je huis en in je hoofd. De training is verdeeld over 2 avonden, 2 uur per keer. In de tussenliggende periode ga je aan de slag met opdrachten in jouw eigen situatie.
 
Opbouw van de training
1.       We starten de training met een korte kennismaking.
2.       Daarna geef ik uitleg over hoe je brein werkt ten aanzien rommel en wanorde. Vanuit een wetenschappelijk oogpunt gaan we in op keuzestress, verzameldwang en welke invloed onze omgeving heeft op het bewaren van spullen of het willen verkrijgen van meer bezit.
3.       Het doel van de training is om jou handvatten te bieden die je helpen om je bezit te minimaliseren. Dat betekent niet dat ALLES weg moet! De tijd tussen de lesavonden geeft je de gelegenheid om aan de slag te gaan met opdrachten die we gezamenlijk evalueren. Op deze manier delen we het proces met elkaar en leren we ook van elkaar.Woensdag 8 maart 2023
2 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 44,00
Mw. M (Michelle) Venema
19:30 - 21:30
Locatie: Locatie nog onbekend (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M (Michelle) Venema
M (Michelle) Venema
Mijn naam is Michelle Venema. Al van jongs af aan vind ik rust door orde in mijn omgeving te creëren. Ik vind dat iedereen een plek verdient om zich veilig te voelen, je eigen stek, ongeacht waar dat is en hoe dat eruit ziet. Ik geloof dat wanneer je rust en overzicht in je omgeving creëert, je ook meer rust in jezelf ervaart. Hierdoor komt er weer ruimte om aandacht te besteden aan de dingen die je gelukkig maken. ‍ Mijn missie is mensen bewust te maken van de waarde die ze toekennen aan spullen en bezit. Dat doe ik volgens de visie: Meer Leven met Minder. Als Professional Organizer begeleid ik je bij het organiseren en opruimen, zodat je eenvoud in je leven kunt creëren.