Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: PO810

Mindfulness Stressreductie training

Mindfulness Stressreductie training
Cursuscode: PO810

De training heet officieel Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en is een stressreductie-training. (ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper Jon Kabat-Zinn.)
 Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de training een zeer positieve uitwerking heeft op mensen met pijn- en stressklachten, en depressies. De training is daarnaast ook geschikt voor iedereen die een zinvoller en gelukkiger leven wil leiden.

Je kunt je aandacht trainen, net als een spier. Door middel van verschillende oefeningen leer je steeds meer aandachtig te zijn in het moment. Je oefent met milde, niet-oordelende aandacht te zijn bij alles wat zich aandient. Of dit nu gedachten, stemmingen of lichamelijke gewaarwordingen zijn.

Deze training bestaat uit 4 wekelijkse bijeenkomsten in groepsverband van circa 1,5 uur. Je raakt tijdens de trainingssessies vertrouwd met een aantal technieken van de MBSR die je helpen om rust te vinden en je meer bewust te worden van je eigen reactiepatronen.

Per week breiden de oefeningen verder uit en worden ervaringen binnen de groep besproken. Iedere sessie heeft een ander thema. Voorbeelden van een aantal thema’s zijn: automatische piloot, grenzen leren kennen, gedachten zijn geen feiten, communicatie en omgaan met obstakels. De belangrijkste oefeningen binnen het programma zijn: de bodyscan, lichte yoga-oefeningen en zit- meditatie.


Donderdag 23 maart 2023
4 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 79,80
Mw. (Henrieke) Timmer, AH
19:00 - 20:30
Locatie: Mens & Intuïtie (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
(Henrieke) Timmer, AH
(Henrieke) Timmer, AH
Henrieke is jaren werkzaam geweest in het basisonderwijs in den Haag en toen ze in aanraking kwam met Mindfulness wist ze; ‘Dit is wat ik anderen wil onderwijzen’. ‘Nog niet eerder heb ik zoveel passie gevoeld voor iets als mindfulness. Er is letterlijk een wereld voor me open gegaan, dit zou ik graag met anderen willen delen. In 2017 ben ik met mijn gezin geëmigreerd naar de VS, daar hebben we 4,5 jaar gewoond. We zijn sinds november 2021 weer terug in Nederland. In de VS heb ik mijn mindfulness verder uitgebouwd en heb ik op verschillende scholen lessen hierin gegeven waardoor mijn nieuwsgierigheid alleen maar verder is gegroeid. 
In 2020 ben ik de opleiding tot MBSR trainer gestart en geef ik trainingen met veel plezier’.