Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: PO553

Rouw, veerkracht en zingeving

Rouw, veerkracht en zingeving
Cursuscode: PO553

Het verlies van een dierbare kan zeer uiteenlopende reacties oproepen. Het vinden van handvatten om het leven beter aan te kunnen is vaak zeer individueel bepaald en soms erg moeilijk. Deze cursus gaat uit van de veerkracht van mensen en heeft als doel om een eigen richting te vinden. Wat voor vraag of 'taakstelling' zou er nu voor jou kunnen liggen? Hoe kun je weer zin geven aan het leven en met welke activiteit? De volgende thema’s komen aan bod: de gangbare rouwcultuur en het vinden van een eigen weg; eenzaamheid en verbinding; verveling en zingeving; schuldgevoel, spijt, vergeving en acceptatie; een eigen leven leiden waar je (weer) zin in hebt.

Bij deze thema's worden denkbeelden van verschillende filosofen in begrijpelijke taal aangereikt, die een ander licht kunnen werpen op je kijk op de wereld en dus ook op jezelf. In de cursus is er veel ruimte voor interactie en uitwisseling, waarbij de deelnemer zelf bepaalt wat hij of zij ter sprake wil brengen. 

Woensdag 15 januari 2020
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 112,00
Dhr. drs. R.W. (Richard) van Dijk
20:00 - 22:00
Locatie: Nieuwe Kerk (klik hier voor de adresgegevens)
drs. R.W. (Richard) van Dijk
drs. R.W. (Richard) van Dijk
Richard van Dijk (1950) werkte bijna 40 jaar als psycholoog/psychotherapeut met mensen met ernstige psychische en psychiatrische problemen. Hij raakte steeds meer geïnteresseerd in (oude) filosofische denkbeelden en de toepasbaarheid daarvan in het dagelijks leven van nu. De laatste jaren is hij onder meer bezig om met een filosofische bril naar rouw en zingeving te kijken en geeft hij daarover cursussen.