Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL134

Arabische taal en conversatie 1e jaar (basis)

Arabische taal en conversatie 1e jaar (basis)
Cursuscode: TAL134

In het eerste jaar leert de cursist het Arabische alfabet en maakt kennis met de basis van de Arabische grammatica. We maken een begin met het leren lezen en schrijven van eenvoudige woorden en zinnen. Aan de hand van plaatjes bouw je een woordenschat op en worden eenvoudige vragen gesteld en beantwoord. Zo nu en dan zal daarbij een verwijzing worden gemaakt naar één van de dialecten. 

Arabisch staat te boek als de zesde wereldtaal. De taal wordt in 26 landen gesproken: van Marokko tot Irak, van Syrië tot Somalië. In deze cursus leer je het Arabisch door middel van lezen, schrijven en spreken. Daarbij krijg je ook inzicht in de belangrijkste kenmerken van de grammatica. 

De docent zorgt voor het studieboek. Daarvoor betaal je de eerste les € 33,50. Voor € 25,00 kun je ook de basiswoordenlijst aanschaffen. Het boek en de basiswoordenlijst worden ook in vervolgcursussen gebruikt. De docent is bereikbaar onder de volgende telefoonnummers: 070 4140766 of 06 14234092 of via zijn website: www.arabisch.nu

Extra studiemateriaal wordt samengesteld door de docent. De kosten daarvan (€ 16,50) dienen bij de eerste les contant betaald te worden.

Donderdag 29 september 2022
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 342,00
Dhr. K.H. (Khaled) Khaled
Boeken: Arabisch voor beginners, Arabisch basiswoordenlijst (klik hier voor meer informatie)
20:45 - 22:15
Locatie: Nieuwe Kerk (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
K.H. (Khaled) Khaled
K.H. (Khaled) Khaled
In Egypte studeerde hij aan de Technische universiteit. In Nederland heeft hij onder meer de eerste- en tweedegraads lerarenopleiding Arabisch afgerond. Hij geeft verschillende cursussen in de Arabische taal en cultuur. Wilt u weten wie hem aanbevelen? Ga dan naar de volgende link: leren.arabisch.nu/aanbevelingen/