Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL101

Chinees 3

Chinees 3
Cursuscode: TAL101

Als vervolg op de cursus Chinees 2 bieden we u de cursus Chinees 3 aan. Wil je nader kennis maken met de rijke taal en cultuur van het China? Wees welkom in deze cursus waarin we verder gaan met de basis van het standaard Mandarijn.

Alle aspecten van de taal komen hier aan bod: spreken, schrijven, lezen en luisteren. We beginnen met de uitspraak, de tonen en pinyin. Het is in het Chinees heel belangrijk om eerst een goede basis te leggen. Daarna bouwen we dit langzaam uit naar spreken en luisteren, en leren we eenvoudige gesprekken met elkaar te voeren. Tot slot zullen we ook de basis van het Chinese schrift behandelen, maar de focus zal hier in deze eerste fase niet op liggen. 

Met deze eenvoudige en toegankelijke vervolgcursus heb je de basis van het Chinees zo onder de knie! Het boek dat in de cursussen 1 en 2 werden gebruikt, worden ook in deze cursus weer gebruikt.

Maandag 26 september 2022
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 171,00
Mw. A.R. (Aimee Rosamunde) de Wit
19:00 - 20:30
Locatie: 't Hooghe Landt College (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A.R. (Aimee Rosamunde) de  Wit
A.R. (Aimee Rosamunde) de Wit
Mijn naam is Aimée de Wit. In 2019 heb ik de bachelor Chinastudies afgerond aan de Universiteit Leiden. Ik ben zelf half Chinees en wilde altijd graag meer leren over de taal en de cultuur, vandaar dat ik Chinastudies ben gaan studeren. In 2018 heb ik 2,5 maand gestudeerd aan de universiteit van Xiamen, daarna heb ik nog een maand gereisd door een paar van de Zuid- en Zuid-Westelijke provincies (Guangxi, Yunnan, Sichuan). Ik wil in de toekomst heel graag weer naar China om daar te reizen en nog meer te ontdekken. Het geeft zo'n heerlijk gevoel als je jezelf kan redden in een andere taal, ik zou dat iedereen aanraden. Ik hoop daarom mijn studenten enthousiast te maken voor zowel het leren van het Mandarijn, als het reizen naar China!