Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL111

Frans 1e jaar A1

Frans 1e jaar A1
Cursuscode: TAL111

Frankrijk wordt pas echt leuk als je de taal beheerst, zodat je contact kunt maken met de mensen en kunt meegenieten van hun gastvrijheid. Het is prettig als je de weg kunt vragen naar je hotel en zonder blozen je bestelling kunt opgeven in een restaurant. Je verblijf wordt aantrekkelijker als je de taal spreekt. In elke les wordt aandacht besteed aan spreekvaardigheid en grammatica.

Doel cursusniveau A1: Wanneer mensen langzaam en duidelijk spreken in korte basiszinnen met eenvoudige woorden kun je hen verstaan. Ook het lezen van korte eenvoudige zinnen is mogelijk. Je begint zelf in korte eenvoudige zinnetjes te spreken.

Voor een juiste instroom in de lesgroep vind je op deze website de niveautest voor Frans. 

Lesboeken kun je zelf bestellen, tenzij anders vermeld. Houd er bij voortijdige aanschaf rekening mee dat een cursus bij onvoldoende belangstelling tot één week voor aanvang geannuleerd kan worden! 
De docent kopieert daarnaast zelf cursusmateriaal. Indien nodig betaal jedaarvoor een vergoeding.

Dinsdag 29 september 2020
20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 285,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. B.K. (Biep) Koelewijn
Boeken: C'est bien ça 1- oefenboek, C'est bien ça 1- tekstboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: CSG Guido (klik hier voor de adresgegevens)
B.K. (Biep) Koelewijn
B.K. (Biep) Koelewijn
Ook ik ben op de volksuniversiteit begonnen met Frans. Toen wij een huis kochten in Frankrijk leek het mij praktisch om de taal nog beter te leren. In 2002 heb ik de lerarenopleiding Frans in Utrecht afgerond en in 2007 studeerde ik af in de Franse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben erg veel van de Franse taal gaan houden en niet te vergeten van de Franse literatuur. De Franse taal en cultuur zijn belangrijk geweest voor de Europese beschaving. Binnen de EU is Frans de tweede taal. Miljoenen mensen spreken Frans: in België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland, en in de voormalige koloniën van Frankrijk en België. Bovendien is er veel handel met Frankrijk en gaan veel Nederlanders er op vakantie. Ik heb ervaring in het lesgeven aan volwassenen en vind het erg leuk om te doen. Wat ik mijn cursisten wil meegeven is dat ze zichzelf in het Frans kunnen redden in veel voorkomende situaties. Daarnaast is ook het sociale aspect in de les belangrijk.