Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL115

Frans 1e jaar A1

Frans 1e jaar A1
Cursuscode: TAL115

Frankrijk wordt pas echt leuk als u de taal beheerst, zodat u contact kunt maken met de mensen en kunt meegenieten van hun gastvrijheid.  Het is prettig als u de weg kunt vragen naar uw hotel en zonder blozen uw bestelling  kunt opgeven in een restaurant. Uw verblijf wordt aantrekkelijker als u de taal spreekt. In elke les wordt aandacht besteed aan spreekvaardigheid- en grammatica.

Doel cursusniveau: A1: Wanneer mensen langzaam en duidelijk spreken in korte basiszinnen met eenvoudige woorden kunt u hen verstaan. Ook het lezen van korte eenvoudige zinnen is mogelijk. U begint zelf in korte eenvoudige zinnetjes te spreken.

https://www.studytravel.nl/test-je-taalkennis

Op deze website vind je de niveautest voor Frans t.b.v. een juiste instroom in de lesgroep.

Docent kopieert daarnaast zelf cursusmateriaal. Indien nodig betalen de cursisten nog een vergoeding voor het te kopiëren cursusmateriaal

Dinsdag 11 september 2018
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 295,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. B.K. (Biep) Koelewijn
Boeken: C'est bien ça 1- oefenboek, C'est bien ça 1- tekstboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: CSG Guido de Bres (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
B.K. (Biep) Koelewijn
B.K. (Biep) Koelewijn
Mijn naam is Biep Koelewijn. Ook ik ben begonnen met Frans op de Volksuniversiteit. Het leren ging mij gemakkelijk af, dus toen mijn man en ik een huis kochten in Frankrijk leek het mij praktisch om de taal nog beter te leren kennen. Op latere leeftijd heb ik de HAVO en daarna het VWO gedaan. In 2002 heb ik de opleiding leraar Frans in Utrecht afgerond en in 2007 studeerde ik af in de Franse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben erg veel van de Franse taal gaan houden en niet te vergeten de Franse literatuur! De Franse taal en cultuur zijn belangrijk geweest voor de Europese beschaving. Binnen de Europese gemeenschap is Frans de tweede taal naast het Engels. Miljoenen mensen spreken Frans. Men spreekt Frans in België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland en in de oude koloniale gebieden van Frankrijk en België. Denk aan Marokko, Algerije en Tunesië, een groot gedeelte van Afrika. Bovendien is er veel handel met Frankrijk en gaan veel Nederlanders er op vakantie. Wat ik mijn leerlingen wil meegeven is dat ze zichzelf kunnen redden in het Frans bij veel voorkomende situaties. Ik gebruik in de lessen C???est bien ça 1. Tekstboek ISBN 978-90-01-40288-4 en Oefenboek ISBN 978-90-01-40287-7. Ik heb ervaring met het lesgeven aan volwassenen en vind dit werk erg leuk om te doen. Het is in de les vaak erg gezellig. Men komt om wat te leren maar het sociale aspect is ook belangrijk. Het eerste leerjaar Frans is voor beginners. Meestal kom ik dan tot les 12 in de bovenstaande boeken. Het tweede leerjaar gebruik ik de 2e helft van de bovenstaande boeken.