Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL108

Hebreeuws 1e jaar A1

Hebreeuws 1e jaar A1
Cursuscode: TAL108

Het moderne Hebreeuws, ook wel Iwriet genoemd, is ontworpen als spreek- en schrijftaal voor onze tijd. In deze cursus werk je met een leermethode die ook op de taalschool voor immigranten in Israël gebruikt wordt. In de eerste lessen gaat de aandacht uit naar het Hebreeuwse alfabet. Snel daarna oefen je met de spreekvaardigheid. Hierbij staan alledaagse situaties centraal.

Tijdens de lessen wordt er vijftien minuten besteed aan het nakijken van huiswerk. Na dit eerste cursusjaar kun je onder meer het Oude Testament in de oorspronkelijke Hebreeuwse taal lezen.

Studieboek en woordenboek worden door de docent besteld (kosten circa 60 euro).

Maandag 26 september 2022
20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 285,00
Mw. H.H. (Hagit) Kleve-Aviv
20:30 - 22:00
Locatie: Nieuwe Kerk (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
H.H. (Hagit) Kleve-Aviv
H.H. (Hagit) Kleve-Aviv
Dertig jaar geleden verhuisde ik vanuit Israël naar Nederland. Hebreeuws is mijn moedertaal. Ik spreek onder meer Hebreeuws met mijn man en twee dochters en wil deze mooie taal graag doorgeven en met anderen delen. De afwisseling tussen mijn financiële werkzaamheden bij Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort en het werk als taaldocent doet mij goed. Het lijkt alsof letters en cijfers ver van elkaar liggen, maar in de Hebreeuwse taal zijn er zeker raakvlakken. Zo hebben cijfers en letters dezelfde waarde en heeft iedere letter ook een getalswaarde. Inmiddels geef ik al vijftien jaar met plezier cursussen aan de Volksuniversiteit Amersfoort. Zien hoe mensen vanuit het niets de Hebreeuwse taal leren lezen, schrijven en spreken en de interacties die tijdens de lessen ontstaan zijn mij dierbaar. Ik haal er veel energie en motivatie uit.