Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL109

Hebreeuws 2e jaar A1

Hebreeuws 2e jaar A1
Cursuscode: TAL109

In deze vervolgcursus gaat u verder met het moderne Hebreeuws (Iwriet). U maakt daarbij gebruik van dezelfde boeken als in de cursus Hebreeuws 1e jaars. 

Halverwege het jaar wordt een vervolgboek aangeschaft: נילי גנני, רותי שמעוני / ‘עברית מבראשית חלק ב' 

Tijdens de lessen wordt er vijftien minuten besteed aan het nakijken van huiswerk.

Heeft u de eerstejaars cursus niet gevolgd?  Overleg dan met de docente, of deze cursus aansluit bij uw niveau, dat kan via email: jhkleve@casema.nl

 

Maandag 26 september 2022
20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 285,00
Mw. H.H. (Hagit) Kleve-Aviv
Boeken: Madregot Baulpan deel 1, Madregon woordenboek, Hebrew from the Beginning deel 2 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Nieuwe Kerk (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
H.H. (Hagit) Kleve-Aviv
H.H. (Hagit) Kleve-Aviv
Dertig jaar geleden verhuisde ik vanuit Israël naar Nederland. Hebreeuws is mijn moedertaal. Ik spreek onder meer Hebreeuws met mijn man en twee dochters en wil deze mooie taal graag doorgeven en met anderen delen. De afwisseling tussen mijn financiële werkzaamheden bij Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort en het werk als taaldocent doet mij goed. Het lijkt alsof letters en cijfers ver van elkaar liggen, maar in de Hebreeuwse taal zijn er zeker raakvlakken. Zo hebben cijfers en letters dezelfde waarde en heeft iedere letter ook een getalswaarde. Inmiddels geef ik al vijftien jaar met plezier cursussen aan de Volksuniversiteit Amersfoort. Zien hoe mensen vanuit het niets de Hebreeuwse taal leren lezen, schrijven en spreken en de interacties die tijdens de lessen ontstaan zijn mij dierbaar. Ik haal er veel energie en motivatie uit.