Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL161

Japans voor beginners

Japans voor beginners
Cursuscode: TAL161

Deze cursus behandelt de beginselen van de Japanse taal, zodat u na afloop eenvoudige gesprekjes kunt voeren over uzelf en uw bezigheden. Het schrift en het leren schrijven komen uiteraard ook aan bod, maar het cursusboekje bevat een transcriptie naar ons alfabet. Als u er niet aan toekomt om het Japanse schrift te leren, kunt u de lessen dus toch nog volgen. Vooralsnog ligt de focus op het spreken en zullen we per les de grammatica en het vocabulaire bekijken.
Mijn streven is dat u het volgende na afloop van de cursus kunt lezen, uitspreken en iets soortgelijks over uzelf kunt vertellen:

"こんばんは。

今日は金曜日です。寒くないです。今朝、日本のお茶とオレンジジュースを飲みました。それから午前9時半に仕事に行きました。会社員です。10時から午後5時まで働きました。仕事は面白くないです。そして車で家に帰りました。夜パスタとサラダを食べました。パスタはスーパーで買いました。今午後7時10分です。10時までテレビを見ます。10時20分に寝ます。

Konban wa.

Kyou wa kinyoubi desu. Samukunai desu. Kesa, nihon no ocha to orenji juusu wo nomimashita. Sorekara gozen kujihan ni shigoto ni ikimashita. Kaishain desu. Juuji kara gogo goji made hatarakimashita. Shigoto wa omoshirokunai desu. Soshite kuruma de ie ni kaerimashita. Yoru pasuta wo tabemashita. Pasuta wa suupaa de kaimashita. Ima gogo shichiji juppun desu. Juuji made terebi wo mimasu. Juuji nijuppun ni nemasu. 

Goedenavond. Vandaag is het vrijdag. Het is niet koud. Vanochtend heb ik Japanse thee en sinaasappelsap gedronken. Daarna ben ik om half 10 naar mijn werk gegaan. Ik ben een bedrijfsmedewerker. Ik heb van 10 uur tot 5 uur gewerkt. Het werk is niet interessant. Vervolgens ben ik met de auto terug naar huis gegaan. In de avond heb ik pasta gegeten. De pasta heb ik in de supermarkt gekocht. Het is nu 10 over 7. Ik ga tot 10 uur televisie kijken. Ik ga om 20 over 10 naar bed."

Donderdag 7 februari 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 150,00 plus € 15,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Dhr. J.M.J. (Jim) Gubbels
19:00 - 20:30
Locatie: CSG Guido de Bres (klik hier voor de adres gegevens)
J.M.J. (Jim) Gubbels
J.M.J. (Jim) Gubbels
Mijn naam is Jim Gubbels, ik ben 27 jaar en ben een afgestudeerd Japanoloog aan de Universiteit te Leiden sinds 2015. Mijn fascinatie met Japan is begonnen door de fantastische videogames die daar vandaan kwamen en dankzij de studie ben ik meerder facetten van de Japanse cultuur tegengekomen die me erg aanspraken. Zo is nu een van mijn grote passies het bespelen van de Japanse taiko drums en vermaak ik me graag met de kalligrafie. Ik heb een aantal reizen naar Japan gemaakt waarin ik tussen de lokale bevolking heb gewoond en gewerkt en iedere keer weer leerde ik nieuwe dingen over de taal en de cultuur. Ik hoop deze zaken aan mijn studenten door te geven en ze te inspireren om zo de motivatie te vinden om door te zetten in het leren van de Japanse taal.