Volksuniversiteit Amersfoort

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL136

Russisch 1e jaar A1

Russisch 1e jaar A1
Cursuscode: TAL136

Cursus wordt gegeven door native speaker. U leert stapsgewijs de basiskennis van de Russische taal: het Cyrillische alfabet, basisgrammatica en woordenschat. In de lessen leest u korte teksten. Daarnaast besteedt u aandacht aan schrijven, luistervaardigheid en uitspraak. Na deze cursus kunt u een eenvoudig gesprek in het Russisch voeren, bijvoorbeeld uzelf voorstellen of de weg vragen. In de cursus doet u ook een flinke portie cultuurkennis op. Zo besteedt de docente aandacht aan de leefwijze van de Russen en de actualiteit in Rusland.

Doel cursusniveau: A1: Wanneer mensen langzaam en duidelijk spreken in korte basiszinnen met eenvoudige woorden kunt u hen verstaan. Ook het lezen van korte eenvoudige zinnen is mogelijk. U begint zelf in korte eenvoudige zinnetjes te spreken.

Dinsdag 25 september 2018
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 295,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. DRS. V. Giebels-Brodsky
Boeken: Paspoort voor Rusland deel 1-tekstboek, Paspoort voor Rusland deel 1-werkboek, Paspoort voor Rusland deel 1-geluidsmateriaal, Paspoort voor Rusland deel 1-spreekkaartjes (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: CSG Guido de Bres (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
DRS. V. Giebels-Brodsky
DRS. V. Giebels-Brodsky
Ik ben geboren en getogen in Moskou in de voormalige Sovjet-Unie (het huidige Rusland). Na mijn middelbare schoolopleiding heb ik aan de Universiteit van Moskou Engels gestudeerd met specialisatie simultaan tolk Engels-Russisch en Russisch-Engels. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaren bij het Ministerie van Luchtvaart gewerkt als simultaan tolk voor de vliegtuigcrews van bezoekende internationale regeringsleiders, waaronder de Sjah van Perzië en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Henri Kissinger. Daarna ben ik 5 jaar als hoofddocente Engels werkzaam geweest op een vwo in Moskou. Na het huwelijk met mijn Nederlandse echtgenoot ben ik naar Nederland verhuisd. Sinds 1990 ben ik met veel plezier docente Russische taal aan de Volksuniversiteit Amersfoort. In mijn lessen vertel ik de cursisten ook over de gewoontes, gebruiken en actualiteit van mijn moederland. Daarnaast werk ik freelance als simultaan tolk voor verschillende bedrijven en instellingen.